Денес у Манџадонија се вари...

Па и не баш грешка.
(Што е скапа скапа е струјата)
Поентата ми беше се е релативно па да имавме 10000 евра просечна плата, а моменталнава цена ќе беше струјата еб*ано ефтина.
На крај се се сведува на стандардот на народот ние плаќаме иста струја со запад, а кај нив стандардот е 10х пати појак.

Ама ете гледаш, дечково што живее во UK ти кажува дека струјата во UK е поевтина од нашата, без да земеме во предвид дека имаат повисоки плати. И сеа што правиме? Цел текст му оди во бездна.

Шо е делот со манџата, ќе ми објасни некој?
Се изнервирал му збоктисало секој ден манџа да јади или комшиите секој ден да го усмрдуваат влезот и ходникот на манџа.
Ама заборава дека 90% не ни помислуваат на нешто подобро или нешто да земат да сработат и да се искултивираат. Ионака 90% од народот ни се или административци со латентни садистички фантазии кои ги истураат врз секој кој ќе се појави пред нивниото царство шалтерот, или па се газолижачи или светски мрзи кои им е тешко дури и административци да станат.
Само за пример пред некоја година кога уште одев на школо професорката ми стави кец затоа што и реков дека истиот матерјал јас можам да го кажам и дека треба малку повеќе да се потруди, а не да касни по 20 минути на секој час. Инаку секогаш кога ќе поминев покрај зградата нејзина мирисаше на манџа. Ете така.
Со робови без мозок кои се задоволуваат со манџа или помија го делиме воздухот.

Се изнервирал му збоктисало секој ден манџа да јади или комшиите секој ден да го усмрдуваат влезот и ходникот на манџа.
Ама заборава дека 90% не ни помислуваат на нешто подобро или нешто да земат да сработат и да се искултивираат. Ионака 90% од народот ни се или административци со латентни садистички фантазии кои ги истураат врз секој кој ќе се појави пред нивниото царство шалтерот, или па се газолижачи или светски мрзи кои им е тешко дури и административци да станат.
Само за пример пред некоја година кога уште одев на школо професорката ми стави кец затоа што и реков дека истиот матерјал јас можам да го кажам и дека треба малку повеќе да се потруди, а не да касни по 20 минути на секој час. Инаку секогаш кога ќе поминев покрај зградата нејзина мирисаше на манџа. Ете така.
Со робови без мозок го делиме воздухот.

Каква врска има манџата со све друго што кажавте?!?!?! Каква паралела може да се повлече помеѓу манџата и робовите без мозок, не ми е јасно. Манџата треба да е симбол, melting pot на емоции потиснати од менталните робови или што?!?!?! ФАКИН ЗАШТО ЧИТАМ ВАКВИ ГЛУПОСТИ!!! sorry for my outburst, се нервирам од полуписмени колумнисти и блогери.

Каква врска има манџата со све друго што кажавте?!?!?! Каква паралела може да се повлече помеѓу манџата и робовите без мозок, не ми е јасно. Манџата треба да е симбол, melting pot на емоции потиснати од менталните робови или што?!?!?! ФАКИН ЗАШТО ЧИТАМ ВАКВИ ГЛУПОСТИ!!! sorry for my outburst, се нервирам од полуписмени колумнисти и блогери.
Онака со скокање редови го прочитав факинг долго и досадно е, ништо ново нема.
Но сеедно, манџата без месо и помијата ти се за робови. И народот јаде манџа и помија и никако да им текне нешто да направат да створат нешто, да се издигнат. Туку си трпат и јадат помија. Ќути има и полошо е менталитетот на робовите.
Е сега дечково што мисли дека со петиции и бунење се достигнува нешто, а не со работа тоа е веќе друг проблем. Можеш колку сакаш петиции да напишеш и да се буниш колку сакаш ама тетката на шалтер пак ќе е неспособна и пак ќе вари манџа да ја усмрдува цела зграда.

Нема, нема и одеднаш како гром од ведро небо се појавија неколку петиции. Ќе спомнам само две.

Една е онаа за струјата, демек била скапа
До тука прочитав и баталив.

Кога веќе најде да поправаш правописни грешки во толку голем пост да те поправам и јас тебе.
Зашто не е прашално зборче, туку кратенка од затоа што :facepalm:
Ти благодарам

Ама ете гледаш, дечково што живее во UK ти кажува дека струјата во UK е поевтина од нашата, без да земеме во предвид дека имаат повисоки плати. И сеа што правиме? Цел текст му оди во бездна.
Абе јасно беше тоа од почеток.
Поентата ми беше или струјата да поефтини или платите да се покачат на некој начин исто е.
Најголем проблем во цела статија е што иако беше прилично долга ја исчитав од збор до збор колку да не му пропадне трудот во вода, а дечкото освен што ја кажува ситуацијата каква што е, а тоа е нешто со што секој од нас е запознаен не кажува ништо ново или интересно ниту пак конкретно што да се направи за да се покачат платите вакви кафански муабети во кафана се водат не на форум.

1 KWh струја чини 6,56 денари за домаќинства, а 10, 2 денари за дуќани.
Да беше поефтина уште повеќе посни манџи ќе јадевме.
Затоа, да бараме поефтинување на струјата
Инаку воведот ми се допадна бидејќи е духовит

Ако му е тоа поентата, требало да прогугла малку па да се увери.Во УК е поефтина струјата отколку во МКД, а и студентите овде имаат огромни привилегии, не само при транспорт.
Шо е делот со манџата, ќе ми објасни некој?
Супер тоа, ама има ли манџа во јукеј? И ако нема, што јаде Сајмон Ле Бон што се направил толкав во главата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom