Денес најдобар другар, а од утре не те познава...

• Креатор на темата Креатор на темата kapetan
  • Време на започнување Време на започнување
сум имал неколку вакви ,,другари,, и навистина ми е мака за тоа. кога би можел само да го вратам времето и да избегнам да се запознам со тие ,, другари,,

Тој шо сум го поштуела а да не ме поздрави, не го сметам веќе за другар.

Моментално сум во нешто слично...Другарки 10 години и кусур, одкога почнаа да ни се цепат вкусовите и мешањето класови, прилично добро ме одбегнува.Како? Ќе ме подзагледа и ќе смени дирекција на погледот, исто ко да не ме видела...Типично кога сакаш да одбегнеш некој и потоа да се служиш со "Извини, не те видов".Покрај околностите, ако сакаш да останеш во добри односи со некој-така и ќе биде...Се во зависност од вољата(која очигледно она ја нема).Можеби не сакала другарството да биде со ист интензитет, но за поздравување на улица, ни збор...Во прашање е културата.
Порано да, правев скоро се шо беше во мои раце за да не заврши оваа деценија на таков беден начин.Сега можам да кажам дека не се ни трудам да ја поздравам ако прва не прозбори.Немам повеќе интерес за дружба со неа, ниту сила да вложувам во нешто непродуктивно.

Со најдобар другар или другарка ова ми се нема случено,фала богу,али има некои "пријателчиња" или познаници кои по извесно време престанале да ме познаваат.Едно е да престанеш да се дружиш со некого,а сосема друго е да ја вртиш главата кога ќе го видиш.Мене вакво понашање ми е многу глупо,кога прекинуваш комуникација со некого без да му дадеш до знаење зошто.

Ако сме биле само на едно "здраво" ај,никому ништо,ама ако барем малку сме се подружиле,во погодна ситуација ги прашувам.Интересно е што никогаш не ми дале некој издржан одговор,оправдана причина или сл,туку повеќе се правдале,неудобно им било,избегнувале тема,но мене и тоа ми е доволно.:icon_mrgr

Па сум имал милиони такви случаји и сум навикнат. Просто ме боли кур, бидејќи со тоа покажуваат дека повеќе вредам. И то.

Kolku mrazammmmmmmm vakzi lugje ....licemerije i koristoljubivost pomesano....ufff...strasna kombinacija:uvo::uvo:

Iam takvi slucni i koj sto me bolat uste do den denes. Bas se obiduvam da najdam iskrena drugarka sto ke te ceni i sto nema da ti svrti grb posle nekoe vreme. Mn licemerni luge postojat i sve od korist pravat :S

Не сум имал такви случаии до сега тие што биле другари и до ден денес ми се на некој начин јас сум таков чоек.Знам да проценам чоек што сака да се дружи со мене

Совршена реченица :vozbud:

се согласувам во целост со тебе, имам и личен случај ...

па сите има некој искуства со вакви работи,јас искрено не сум таква и неможам да бидам ама ако некој ми се џекова и се прај дека не ме познава па и јас му врајчам..не че прам будала од мене да трчам по сите а тие мене корпи...

Сум имал многу такви низ годините порано се нервирав ....а сега не се замарам:sport2:

туриму пепел поарно порано да го видиш шо чоек од колку кога стварно ќе ти треба да те заебе да те остави на цедило и поарно еден пријател од колку десет само за на маса

сум имала такви случаеви последен пример беше: едвај го убедив нејниот да се смират откако се смирија какви ли г***а не слушнав од неа јас ништо ко а не ја познавам,пред некој ден овој и раскинал и и рекол дека она незнае да цени родители другарки па камо ли дечко и еве ја вчера кај мене..знаете ши направив: на врата и реков педала да не те гледам!

а искрено додуша на денешно време треба ептен да се чуваш од такви “другари“ али тоа ти е...за срека си имам 2 другарки кои највисе си ги поштуем сакам исто и они мене...а останатите од друството,онака само формално да не би стварала кавги помегу нас :pipi:

Едноставно на оној не ми е ако се направил важен.. имал појќе пари и ги запечалил во друга држава работејки таму по 24 саати а кога си дојде се прави мангуп имал кола и женските трчаат по него за тоа шо е глуп оти го користат а јас не сум му бил важен или сум му сеуште бил тоа си е негово.. ако сака нека ме поштуе како шо е било порано ако не нека си продолжи со "Луксузниот Живот"... Мојата живеечка е побитна нормално :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom