Демонстрација во Мелбурн на 24.05.2008

• Креатор на темата Креатор на темата мали
  • Време на започнување Време на започнување
Definitivno nema nad 10.000 iljadi , moja procenka okolu 6-7 iljadi.
Dali vie voopsto znaete kolku se 50.000 :)
eve kolku se 55.000 , cel stadion . Znaci navistina vo krvta vi e lagata i propagandata.

Абе ајде лагата и пропагандата? Чија пропаганда? А извини тебе зошто ти смета ако се собрале толку многу луѓе? ААААААААА? Кој ти е проблемот бе човеку? Ти Македонец ли си? Оди скри се некаде, срам да ти е. :kesa::kesa::kesa:

Znaci navistina vo krvta vi e lagata i propagandata.

Дочекав Дарданче да ми каже дека во крвта ми е лагата и пропагандата.

:pos2:

Да не бев атеист сега ќе се прекрстев.

Ех Дарданчо, да излезеше малку подалеку од падините Зајас и да видеше еден таков стадион, можеби и ќе видеше што значи 50 илјади народ. Вака...

Затоа и сега ќе ти дадеме еден принуден, да ја раскопаш нивата, крајно време е...

Многу си земаш слобода да вреѓаш една цела нација.

Definitivno nema nad 10.000 iljadi , moja procenka okolu 6-7 iljadi.
Dali vie voopsto znaete kolku se 50.000 :)
eve kolku se 55.000 , cel stadion . Znaci navistina vo krvta vi e lagata i propagandata.
Твојата проценка е далеку од точна. на протестот имало околу 20 000 луѓе. Тоа што некој пренесол информација дека имало 50 000 не значи дека го прави тоа намерно за да велиш дека е пропаганда.

Еве види ја колоната колку е долг па самиот донеси заклучок дали ти е умешна споредбата со стадион .

img0046tv4.jpg

А тоа што навредуваш покажува колку си умен да донесуваш проценки.

О Дардан глуп...

Гатачката Сабина ќе погодеше од ракав колку се...
Те опрале тебе квалитетно....:pos:

Браво за цифрава што се збрала толку во Мелбурн!! Се гледа дека има основа за јако лоби и организација во Австралија !

Добре де, какво се јадосваш?
Спорите за бројката, аз с'м прочел от сајта на неутрален источник - националната телевизија на Австралија и го споделјам.

Нека стави некој клип.Би сакал да ја видам демонстрацијата

Спорите за бројката, аз с'м прочел от сајта на неутрален источник - националната телевизија на Австралија и го споделјам.

Да бевте вие неутрални добро ќе беше, ама не сте. Се правите наши пријатели а ни турате нож во секоја прилика, дури и сега го сторивте тоа.

Зошто имаш против ако се собрале 50,000? Аааааааа? Па нели вие нон-стоп лаете дека сме однародени татари???? Значи 50,000 ваши повеќе.

Ама не, ти знеаш дека сме Македонци и страв тие е од бројката. :baeh:

И аз саках да видја клип, обаче не намерих.
јавно не са го сметнали за голјамо с'битие.

Еве неколку клипови од настанот.

http://youtube.com/watch?v=kRqABnURqRU
http://youtube.com/watch?v=ns7sc9af5IQ

п.с. Мали гледам ме претекнал , дал линкови додека јас го пишував коментарот.
И аз саках да видја клип, обаче не намерих.
јавно не са го сметнали за голјамо с'битие.
А овој Хунот може само да јаде трици ништо друго. Изгледа многу му е мака. Ама ако...

Видео: Охриѓани учествуваа во големиот семакедонски протест во Австралија

Триесет илјади Македонци, меѓу кои голем дел по потекло од охридскиот крај учествуваа на семакедонскиот протест во Мелбурн – Австралија вчера во подршка на уставното име на Република Макеодонија. Меѓу протестантите беше и 13 годишниот Џејмс Шибакоски кој заедно со неговото семејство ја искажал подршката за Македонија. „Горд сум што можев на овој начин барем малку да придонесам за мојата земја“,стои во писмото на младиот охриѓанец Шибакоски испратено до Ohridnews.

На мирниот протест пред Парламентот на Викторија, беше прочитана Резолуцијата во која се бара повлекување на дискриминаторската директива донесена во 1994 година во која Австралија носи одлука македонскиот идентитет да го именува како славомакедонски, Обединетите нации да ја признаат земјата под уставното име, а македонската Влада да ги прекине преговорите со Грција за името, НАТО да и даде покана на Македонија за членство, а Грција и Бугарија да ја прекинат вековната антимакедонска кампања.

ohridnews

Не се секирај, во австралија нема толку голема демократија или слобода. Мора да се намалува бројката за да не се појави некој проблем и да се прикаже на австралиската јавност, дека ова е меѓуетнички проблем во кој ау треба да интервенира. таа е општопозната политика на австралиската влада а АБЦ е инструмент на сегашната влада и не сакаат баш да има притисоци врз раководството.

Многу од медиумите во АУ не ни спомнаа, но да се сокршело нешто сигурно ќе сереа...

Ау има нешто повеќе демократија од Грција, но многу помалку од МК.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom