Демек земја на информатичари, а владини кампањи на интернет медиуми?

Повеќето земјоделци - поголемата народна маса не се занимава многу со интернет.Затоа најсигурно им е на телевизија да ги лажат.
Тоа оставаме на вас граѓаните да дојдете и да ни кажете... драги земјоделци, најдете интернет и логирајте се на www...... и видете таму.

Инаку... телевизијата е сеуште медиум кој владее и покрај развојот и напредокот на интернетот.

Е како не е така, затоа што ти велиш "не е така"?
Не, туку затоа што збориш за медиуми со различна достапност и таргет група.

Сепак, имаш генерации на луѓе од 40 и нешо години, па нагоре, кои едноставно немаат никаков пристап до интернет, највеќе затоа што им е непознат.
Додека со телевизијата и весниците не е така.
Нивните конзументи ги опфаќаат луѓе од секоја возрасна група. Па оттаму е многу поефективна и помасовна рекламата кога е дел од тие медиуми.

А, дека се прават асоцијации, се прават...Сител и А1, на пример, можеби рекламираат секаква опција, но знаеме и за која опција се определени, пред се затоа што инкорпорираат политичка содржина.
Мнозинството пак од порталите наши тоа не го прават.
Политичката содржина им е на минимум и нејкат на никаков начин политички да се определуваат, туку се држат до својата (прокламирана) независна и забавна содржина

Точно дека ова е интересно Интересно, ама како што ти рече и Трн (мислам), да не сакаш и ти од колачот? Бидејќи власта се рекламира на свои телевизии.

Реклама или не, факт е дека отстапувањето маркетинг простор на политичка партија, посетителите на конкретниот портал веднаш ќе почнат да го асоцираат и толкуваат како наклоност кон одредена политичка опција.
И многу е очигледно зошто порталите се штитат од тоа.

Всушност, што е конкретно она што те мачи? Мислам, што проблематизираш со темава?
Затоа што информатичкото унапредување и политичкиот маркетинг, немаат баш нзс.

еве конечно и јас да се сложам со ada
на пр. кога би дошол на форумов и би ме дочекале со реклама од типот ај да не наведувам пример, било која од актуелниве, јас веќе на овој форум никогаш не би дошол

исто како што го избришав shit-tel, како што не ја погледнувам ни насловната страна на вечер, како што не јадам бурек и бегам од бумбари, и како што вечерва од вас (а не од седење пред тв) дознав дека пастирот не се појавил на тв

е свесен сум дека има разлика во овие 2 споредби (банерите кои се платени и останативе кои се можеби платени можеби не, не знам) но ете таков сум и свесно си ги стеснувам своите хоризонти

еве конечно и јас да се сложам со ada
на пр. кога би дошол на форумов и би ме дочекале со реклама од типот ај да не наведувам пример, било која од актуелниве, јас веќе на овој форум никогаш не би дошол

исто како што го избришав shit-tel, како што не ја погледнувам ни насловната страна на вечер, како што не јадам бурек и бегам од бумбари, и како што вечерва од вас (а не од седење пред тв) дознав дека пастирот не се појавил на тв

е свесен сум дека има разлика во овие 2 споредби (банерите кои се платени и останативе кои се можеби платени можеби не, не знам) но ете таков сум и свесно си ги стеснувам своите хоризонти
По твоја логика, не само Вечер и Јади Бурек, треба ниедна телевизија да не погледнеш, затоа што сегде се присутни владините кампањи :)

По твоја логика, не само Вечер и Јади Бурек, треба ниедна телевизија да не погледнеш, затоа што сегде се присутни владините кампањи :)

можеби не бев доволно јасен, мене не ми сметаат рекламите, мене ми смета екстремната едностраност во информирањето и уредувачката политика
и пак да разјснам не барам независни медиуми бидејќи тоа е на некој начин oxymoron, но сепак до тој степен зависност не трпам

можеби не бев доволно јасен, мене не ми сметаат рекламите, мене ми смета екстремната едностраност во информирањето и уредувачката политика
и пак да разјснам не барам независни медиуми бидејќи тоа е на некој начин oxymoron, но сепак до тој степен зависност не трпам

Па не збориме за уредувачка политика, види што е поентата на темава.

Земја на информатичари, а поддршка на ИТ медиумите - кур.

Така е и јас сакам банер на мојот сајт.

Па не збориме за уредувачка политика, види што е поентата на темава.

Земја на информатичари, а поддршка на ИТ медиумите - кур.

во тој случај се согласувам со ада, што веќе претходно го образложив и тоа баш на темата, а претходно само одговорив на твојата порака

Стратегијата од владата им е многу добра.
Значи се даваат реклами кои ќе го зголемат бројот на информатичари. Овој број би се зголемил кога рекламите би се прикажувале на луѓе што не се информатичари.
Ако има реклами на интернет, нив ќе ги гледаат само информатичарите.. и.. која е поентата на тоа? Само трошење на пари без потреба.

Абе не мора реклама за развој на ИТ општество. Има и други реклами кои можат да се стаат на НЕТ и со тоа да ги поддржат малите веб страни.

Стратегијата од владата им е многу добра.
Значи се даваат реклами кои ќе го зголемат бројот на информатичари. Овој број би се зголемил кога рекламите би се прикажувале на луѓе што не се информатичари.
Ако има реклами на интернет, нив ќе ги гледаат само информатичарите.. и.. која е поентата на тоа? Само трошење на пари без потреба.
Абе тинејџ бој бе...

За 5 години ќе има стадо информатичари...
...само што ќе нема кој да ги вработи.

Ќе работат во Хеди'с маркет.

Ги има на интернет, на гугл:)
А доколку еден одреден портал, форум, билокојзбордоткомдотмк стави банер за одредена кампања одма ќе се пушти муабет дека е Вмровски сајт, или вемеровски како што би рекле одредени дадени личности на интернет просторов.
Интересно е што Интересно тролува со отварање теми против постоечкава влада т.е. со дупките и пропустите на владата. Изјасни се бе сине дека имаш нешто против, стави ружичка за аватар :)

Е сега нормално и владава си има малце лоша претстава за ИТ и перспективата на ИТто општо. За владава ИТ е програмирањето, и ништо друго.

Еве уште еден со наномозок - ако критикуваш влада во неколку теми мора да си со ружичка. Сине, ти пошто ја браниш мора ВМРОвче да си по логикава твоја?

Чукни ја главата море.

Да ти дадам линкој до теми кај што критикувам комуњари? Ќе пиеш чврги после .

Еве уште еден со наномозок - ако критикуваш влада во неколку теми мора да си со ружичка. Сине, ти пошто ја браниш мора ВМРОвче да си по логикава твоја?

Чукни ја главата море.

Да ти дадам линкој до теми кај што критикувам комуњари? Ќе пиеш чврги после .
Ми помина времето за чврги, после 3 саат само ластици пијам :wink:
Чисто онака прашував јас, ако си комуњарче да не продужувам со контрирање зашто залудно ќе останам без спиење :)
Вмровче не сум, а ни комуњарче. Амди Бајрам из мај фејворит :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom