Декорација на нокти

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Леле на таа првата слика прстите колку се никакви!

Ноктите на третата слика ми се допаднаа најмногу од сите пет.

Инаку и јас не сакам претерано наџиџани нокти, со едно цветче или деталче изгледаат нежни и секси:)

divine напиша:
Nails%20(33).jpg

Све повеќе од ова не ми е вкусно ... :kez:

e ovie se slatki

dsc008984yk.jpg

Јас денес вака ги напраив:icon_lol:

Нели гризеш нокти? Или вештачки ти се?

Како и да е, такви ми се допаѓаат, не се многу наџиџани, едноставни се и интересни.

Надградба.
Ааааа ќе се одвикнувам сеа:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

:aplauz: :aplauz: :aplauz: :je:

:oftopic: Убави се, не се премногу долги (колку што можам да видам на сликата). Ајде таму одвикнувај се, арно ти текна:icon_lol:

Декорација на ноктите со помош на штампач

nokti.jpg
Еден од многубројните користења на совтемената технологија и уреди во служба на убавината остварена е во компаниата ImagiNail Corporation од Флорида.

Таа компанија направила штампач со назив NailJet Pro и користи ингџет технологија за декорација на ноктите. Постапката за декорација е многу брз, потполно чист, забавен и апсолутно безболен.

Идејата за декорација на ноктите на овој начин потекнува од деведесите години. Се појавува во три различни места скоро во исто време Америка ( Флорида и Охајо ) и во Јапонија.

Постапката за декорација е многу едноставен. Првин треба да се одбере дизајнот , то ес сликата, а уредот дава над илјади различни декорации, но може и сами да направите дизајн по сопствен избор. Потоа ноктите се премачкуваат со подлога ( некоја врста на лак ) и рацете се ставаат во отворот на штампачот. Послен активирањето, уредот автомаски ја подесува сликата според големината на ноктите. Декорацијата се нанесува во вид на спреј, а потоа се премачкува со заштитен слој при што се обезбедува сјај на ноктите.

Целата постапка ( декорација на сите десет прсти ) трае околу седум минути. Самиот уред се базира на компјутерски конфигурацоја која содржи процесор на компанијата Via Technologies - Via C3, со фрекфенција од еден гига херц. Истата компанија ги произведува и другите елементи од конфигурацијата на уредот Via CLE266 North Bridge, Via TV8235 South Bridge, RAM меморија DDR266 со 256 мегабајти и хард диск од 40 гигабајти.

На тој простор се сместени навистина голема галерија на слики од декорации. Меѓутоа по потреба можат да се користат и додатни слики од ЦД драјверот. NailJet Pro може да се поврзе и со други уреди преку два USB и еден сериски порт. Од софтверските апликации може да користи било кој софтвер кој е базиран на оперативниот систем Windows XP.

nokti_velika.jpg

ThA-BiTcH напиша:
dsc008984yk.jpg

Јас денес вака ги напраив:icon_lol:
Супер ти се!:pehar: И јас ќе си ставам надградба за срамоти ми се ноктиве.

Jas za pofalba prekinav da gi grizam i sega mi izgledaat pristojno,fala bogu :)
Mi se svigjaat na Tha Bitch,fini se :wink:
Ama i mi se svigja toj shtampacot gore :icon_lol:

Епа јас сега се откажувам( од грицкање). какви што ми се гадни, ги налакирав со проѕирен лак и така не можам да ги гризам. Ама има едно специјално, горчело или нешто така, ама не знам кај да го најдам. Да не знае некој?

Ima kade sakas. Toa e lak za nokti sto gorci. Ednas probav jas.Grozno!
Vo parfimerii,supermarketi,pa duri i pazari :icon_lol:

`AnGe|4E` напиша:
Ima kade sakas. Toa e lak za nokti sto gorci. Ednas probav jas.Grozno!
Vo parfimerii,supermarketi,pa duri i pazari :icon_lol:[/quote

Абе сеа, нека биде грозно али барем , има резултати?:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom