Дејвид Коперфилд

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
-={K-O-R-U-N}=- напиша:
Ај објасни ги тие што си ги сватил како ги праи, баш сакам и ја да научам да праам трикови ко него.....
Ajde daj mi primer nekoe klipce , kolku sum go razotkril ke ti pisam, znaes kako mu se trikovite, treba da se obrne vnimanie na toa sto najmalku ocekuvas deka ima nekakva uloga, Aj pisi pa ke vidime, posto ima i nekoi sto ne sum gi gledal. Ali ova e NAJDZVERSKO :pos::pos::pos::pos::pos: i glej te gi drugite sto se od strana so isto ime.

Ете тоа кога го носи тој дечкото на хаваи, или тоа на кое што предвидува што ќе нацрта типката....

Toa koa go nosi na havai:Pimeti samo kako se dvizi topceto sto go frla(dali e slobodno dvizenje ili moze da se primeti deka e zakaceno so konec) i tamu kaj sto go vrla ima grupa na negovi luge(dogovoreni luge) i se si se odviva spored planot toa so TS potpisot, a toa kako go snemuva od scenata ostanav so otvorena usta, pose toa e prethodno snimano. A toa sto go nacrtal na listot i na cidceto isto se negovi luge, kaj moze so nekoj gosti sto dosle da pravi takvi zaebancii se si e po scenario, pa barem taka ja go gledam posto toa mi e stvarno edinstvenoto logicko objasnuvanje.

Ej neznam dali go imate spomnato ova, ako go nemate eve jas ke go spomnam. Ste go gledale li klipceto koga Koperfild so uste eden decko se kacuvaat vo eden kafez i za 10 sekundi se na Havaite kade sto deckoto se naoga so tatko mu a isto i Koperfild e tamu. Da ne znae nekoj kako e napraveno ova? Ke probam da go najdam klipceto da vi ostavam link.

Eve go:
http://youtube.com/watch?v=0h50K2NVJHM
Portal se vika.

F.A. напиша:
Ej neznam dali go imate spomnato ova, ako go nemate eve jas ke go spomnam. Ste go gledale li klipceto koga Koperfild so uste eden decko se kacuvaat vo eden kafez i za 10 sekundi se na Havaite kade sto deckoto se naoga so tatko mu a isto i Koperfild e tamu. Da ne znae nekoj kako e napraveno ova? Ke probam da go najdam klipceto da vi ostavam link.

Eve go:
Portal se vika.

Ти слеп си или не глеаш????

Ај да кажеш дека не си ја прочитал темава, ама барем прочитај го ПОСТОТ НАД ТЕБЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-={K-O-R-U-N}=- напиша:
Ти слеп си или не глеаш????

Ај да кажеш дека не си ја прочитал темава, ама барем прочитај го ПОСТОТ НАД ТЕБЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Izvini sto ne primetiv..... nemora da me karas. :smir:

Unstoppable напиша:
Што збориш ти бе?! Дај не се глупирај.. нема објаснение за ова... убаво вели Корун.
Луѓе што зборите вие? дечкото си беше во право баш како што кажа така го прави овој трик. И за се има објаснување, за Се! ;) т.с ги имам и јас сите објаснувања. За кипот на слободата, за авионот, за поминување преку кинескиот ѕид итн.
И доста за Дејвид Коперфилд дај малку и за Дејвид Блејн зборете. Типот според мене е 100 пати подобар и по реален во своите трикови.
А имаме и ние наши илузионисти за оние што сеуште не ги знаат можaт да ги погледнат клиповите овде

F.A. напиша:

Eve go:
Portal se vika.
Aj barem izbrisi si go postot da ne ti se smeat :kesa:.

Za ovoj Dejvid Blejn iam slusano za nego ali sea prv put go gleam na klipcinja.-dobar e :) . A toa deka Coperfield e komercijalen, dobro sepak tipot saka da si go iskoristi znaenjeto.

SkYw4lk3r напиша:
Aj barem izbrisi si go postot da ne ti se smeat :kesa:.

Za ovoj Dejvid Blejn iam slusano za nego ali sea prv put go gleam na klipcinja.-dobar e :) . A toa deka Coperfield e komercijalen, dobro sepak tipot saka da si go iskoristi znaenjeto.
Другар тоа на клипот не е David Blaine. Тоа сум јас. Затоа пишав дека имаме и ние илузионисти. :)
Повеќе клипови со наши илузионисти можете да видите овде ;)

ovoj tip e fejk ama onaka profesionalec.Bas pokazuvaa kako go namestija toa so isceznuvanjeto na kipot na slobodata.TIe tamu sto bile povekjeto od niv znaele za toa ama se praele demen pojma si nemaat.So dobri opticki iluzii go napraija toa chudo.Ama nisto od toa.sve se razotkri.na lagata i se kratki nozete

IgoR_ViCiOuS напиша:
ovoj tip e fejk ama onaka profesionalec.Bas pokazuvaa kako go namestija toa so isceznuvanjeto na kipot na slobodata.TIe tamu sto bile povekjeto od niv znaele za toa ama se praele demen pojma si nemaat.So dobri opticki iluzii go napraija toa chudo.Ama nisto od toa.sve se razotkri.na lagata i se kratki nozete

За ова ли мисшиш момак. Ме мрзи да преведувам, ваљда нема сеуште некој кој не знае англиски. ;)

EFFECT
David Copperfield makes the statue of liberty disappear.

METHOD
The audience can see the statue of liberty through the pillars

The curtain then comes up to block the audiences view. The live audience is on a secret swiveling platform that rotated slowly to the side of the statue. The statue of liberty lights are turned off, the blip on the radar is part of a video animation.

The curtain is then lowered, the audience and the viewers watching on TV see that the statue has disappeared but all they are looking at is a duplicate set of lights that is situated right next to the real statue of liberty. The lights on the two towers are there to night blind the audience for a few minutes to make it hard too see the statue of liberty.

The curtain is then raised up the audience is rotated round again to face the statue of liberty the curtain is dropped and the statue has reappeared.

Sega vidi vaka,kako jas gledam na iluziite i magiite na dejvid i drugite. Najnapred poveketo od niv se dobra namestaljka, osven toa se prasuvam kako dejvid sakase da zabremeni zena bez da ja dopre si velam tuka vazi teorijata na HARE KRISNA: Da e8es u prazno a sepak da ima seme! No smetam i na toa deka dejvid koristi pogolem procent na mozokot za razlika od nas ostanatite. Nie koristime otprilika okolu 2 do 3% od nasiot mozok a toj koristi cetri pati poveke mozda malku gresam ne sum sigurna za negoviot % ali tuka nekade, e aj sega zamislete sto bi bilo site nie da receme koristime 30% od nasiot mozkok a pa de nereceme maksimalna iskoristenost.... barem treba da se razmisluva i na toj fakt...

David Copperfield

Zdravo jas sum magionicar Kristian. Mozebi ste me videle na TV. Bev da ja gledam pretstavata na Copperfield vo Belgrad. Toa e vistinsko show. Imam na dvd negovi najdobri iluzii. Vo belgrad eden iluzionist mi otkri del od iluziite na Copperfield. Znam mnogu drugi iluzii i zelba mi e i jas da napravam nesto slicno vo Makedonija ama se razbira ne moze da bide spektakularno kako Dejvid bidejki toj poseduva oprema od reflektori, laseri, cad, magla za koja treba da potrosam celo bogatstvo:)
Moj sovet do onie koi ne se magionicari a gi interesira magija: Uzivajte vo ovaa umetnost. Taa e sozdadena za mig da go izmni svetot i da se cuvstvuvate vozviseno pred fascinantnite iluzii na izveduvacot. Nacinot na izvedba ne e vazen. Vazna e harizmata na samiot magionicar koj ve ubeduva da poveruvate vo nesto sto vo realnosta ne se slucuva. Zar imam pogolema magija od toa?

Што ќе кажете на клипчето на кое Дејвид Коперфилд прекрива со платно цел вагон, околу него има луѓе, го дига вагонот во воздух без никакви помагала (освен мозок, изглеа) и наеднаш го трга платното и ништо нема..... Ај да ве видам за објаснување, а ако сакате да ви го дадам клипчето, кажете ми некоја добра програма со која можам да сечам клипчиња од филмови пошто ова е цел филм со него, со илузии....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom