Верувам дека оваа тема е баш создадена за овој човек. Покрај многуте потфати што ги направил, за мене најинтересни се потфатот кога пред публика и камери во живо исчезна Боинг 747 од писта, и потфатот кога пред повеќе од 50 милиони публика низ светот ја помрдна и направи да исчезне Статуата на Слободата во Њу Јорк Сити. Едно истражување што го направив низ нетов, прочитав многу извори тврдат со сигурност дека Дејвид Коперфилд поседува направа која е пронајдена на откопини кај Маите, која ја пронашол еден археолог и ја продал на Дејвид и служи за стопирање на времето. Додека бев мал имав фантазија да поседувам сат со кој ќе можам да го стопирам времето и да влегувам низ продавници и да земам играчки, а кога бев малку поголем фантазирав за малку поинакви работи со стопирање на времето...
Како вие го објаснувате ова, што мислите?
Како вие го објаснувате ова, што мислите?
За чист entertainmnet го обожавам човекот исто како што го обожавам David Blaine. Без аргументи тие се јако надарени entertainers али до тамо добиват кредит, и они се human-beings контролирани од господ како ја и ти