Дефинирајте го Господ!

• Креатор на темата Креатор на темата AceCaleb
  • Време на започнување Време на започнување
Ова би го издвоил како најсмешно од извадоците што ги нареди.
Relativnost, dilatacija na vremeto? Si slusnal nekogas za toa?
И да, сигурен сум дека и планините се движат. Баш го видов Водно сабајлево како се помести и легна на другата страна.
A so ova uste ednas dokaza deka si ...

Но бидејќи ти препоставуваш дека Господ не постои тогаш тоа не е точно, т.е. вие си играте со работи кои се за играње или не си играте со работи не се за играње и не ги следите неговите стапки.
Постојат луѓе кои што претпоставуваат, па така да ова за нив е точно...релативност...
Relativnost, dilatacija na vremeto? Si slusnal nekogas za toa?
А ти си слушнал за моите теории дека времето тече еднакво „брзо“ за сите?
Ако не си слушнал, еве:
„Брзината“ на течење на времето на некое тело зависи од брзината со кое што се движи телото.
Брзината на движење на тоа тело зависи од „брзината“ на течење на времето: V=s/t.
Оваа ( брзината на времето од брзината на телото ) зависност е таква да кога брзината на телото ќе се зголеми, според ајнштајн, времето за телото треба да тече побавно, а од тоа следи дека и брзината на телото ќе му биде помала, што значи дека всушност времето нема да тече побавно за телото кое што се движи, туку тоа ќе тече исто за целиот универзум.

За мене Господ е се она што е околу нас,се што не опкружува се што се случува околу нас е детерминирано од него.

За мене Господ е се она што е околу нас,се што не опкружува се што се случува околу нас е детерминирано од него.
Ги забораваш хајзенберговите принципи на неопределеност...

Tvoite teorii?!
Abe makni mi se zauvjek ziti se najmilo, ne me zamaraj, so se tvoite "teorii".
Сам се замараш...ако сакаш да размислуваш за нешто, мораш да размислуваш за се` во врска со тоа, неможеш да игнорираш некои работи, во спротивно, многу се зголемуваат шансите да твоите мислења не се точни...

Сам се замараш...ако сакаш да размислуваш за нешто, мораш да размислуваш за се` во врска со тоа, неможеш да игнорираш некои работи, во спротивно, многу се зголемуваат шансите да твоите мислења не се точни...
Nema sto ti da mislis, izmisleno e.
Tebe ti preostanuva da zemes da citnes i naucis nesto, a ne da tropas gluposti.

nemoj da se glupirash aj ti mi definiraj neso nadprirodno. spored mene se definira se shto e prirodno a nad ne! toa treba da go osetish vo tebe a ne da ti go definira nekoj i da ja naucesh definicijata kako pred test! pozz

Не знам како може да не постои Господ кога... хм, не знам дали се сеќавате, али пред извесен временски период(пред 10тина години) токму Господ беше на МТВ. Ѓорѓи Колозов мислам дека му беше вистинското име, а за алијасов сите имаме слушнато.

Ок, тоа на страна,
во човековата природа ни е, нештата кои не можеме да си ги објаснеме, да веруваме дека се создадени од некоја си виша сила. Токму тоа е Бог, Создавачот на се. Го има во мене, во тебе... тој е насекаде, тој е се.

Tvoite teorii?!
Abe makni mi se zauvjek ziti se najmilo, ne me zamaraj, so se tvoite "teorii".

hahahhahahhaa

abe zas ne mu dades na detevo da promovira negovite teorii kazi be speci za tvoite teorii

Na temata Bog e energija a taa e nevidliva za covekvo oko stoga Bog e Nevidljivi Covek !

Gospod po priroda e nespoznatliv toa go veli Jovan Damaskin vo knigata Tocno i pravilno izlozuvanje na pravoslavnata vera, samo posle e nedosleden i go definira kako ljubov, dobrina, mok...

Ниту човечкиот збор нема да биде толку доволен за да се дефинира некако Господ, но благодарение на Него, ни дал памет, очи, уши, нос, уста да го извлечеме нашето мислење воопшто...верувам дека Господ е еден и нема друг..

Господ не е старец со бела брада кој што седи и ги запишува грешките и добринити во тевтерот како што е прикажан денеска, туку го дефинирам како материја што е присутна околу нас.:)

Gospod po priroda e nespoznatliv toa go veli Jovan Damaskin vo knigata Tocno i pravilno izlozuvanje na pravoslavnata vera, samo posle e nedosleden i go definira kako ljubov, dobrina, mok...

Не е недоследен туку морал некако да се изрази кога веќе користи зборови :). А тие што го почувствувале Тоа присуство ги оставило без здив од убавина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom