Дефиниција

• Креатор на темата Креатор на темата Allita
  • Време на започнување Време на започнување
Несреденост, пореметеност неред на многу/Х работи или
Една работа поделена на повеќе дела :)

Дефинирај Иронија

Иронија е прикривање или обратно доловување на поентата на правилното значење на зборот или фразата ...

Дефинирај Велосипед

Хехех точаче, превозно средство на две тркала економично, еколошко, нешто без шо не знам шо ќе праам........

Дефинирај незгодно

Пат ситуација

дефинирај ми фреска

Фреска е техника во сликарството
Еве ти пример

Тајна вечера, Леонардо да Винчи

Дефинирај РАЈ

Според религиските верувања и обичаи, местото во кое одат душите на вистинските верници и оние кои не правеле гревови, после смртта се вика РАЈ.

дефинирај: молер

чика со плав комбилизон целиот со тачкици(не стилизирани),бродче од весник на глава,цигарче позади увце и ѕидарско пиво при рака...ааа да и четка со кофа боја до неа

смоки

прехрамбен артикл најчесто направен од кикирики

дефинирај ми некропола

Некрпола е нешто што сум слушнал за него, но за несреќа не знам, т.е. неможам да се сетам што беше тоа нешто што сум го слушнал...:nesvest:

Пајак

Осумножна наказа,која спаѓа со арахид семејството.Обожава да ве плете за да ви ја исцица крвта.Факт е дека во еден живот барем 3 пати голтнувате пајак додека спиете.
Свит Дримс

Дефинирај квантна физика

Колку јас се сеќавам беше вака нешто:(мини час по физика)
Прво ќе ти дефинирам квант за полесно да ти дефинирам квантна физика
Квант означува елементарно најмала неделива единица на секоја физичка величина. Па така терминот квант е составен дел во повеќе природни науки како што се : квантна механика , квантна физика , квантна хемија , квантна оптика и тн...

Дефинирај сладолед

Blag prehramben artikl se cuva vo zamrznata sostojba na temperatura pod 0, najceto e napraven od mleko + vestacka aroma i boja.

Definiraj mi tumba

Тумба-погодно место за било какви потепувања,од било што.Најчесто може да се потепаш на тумба од велосипед,ролери,скирол,тротинет и слично.Избегнувајте тумби колку можете,за да не се потепате нормално.

Дефинирај:Антиперспирант

Антисмрдлак ти е тоа :)
Тоа е значи поклон кој што треба да го имаш постојано при рака во овие летни денови, за у случај да се возиш у бус и некој да крене рака да му го подариш, онака де да си дарежлив на за друго :)
Особено важи за тие со кругче, ова КРУГ под мишката :)

Деф. Чорапи

CORAPI-obleka koja koga nadvor ke bide brrr, ke si ja obleces na nozete i ke si vikass oxoxoooooo. btw: teget corapa na se ide:pos2:
def. fakultet

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom