Дефиниција

• Креатор на темата Креатор на темата Allita
  • Време на започнување Време на започнување
Место каде се фрлаат сите непотребни работи и можеш да го сместиш во соба:pos:
Дефинирај слика

M@wEcK0 напиша:
Место каде се фрлаат сите непотребни работи и можеш да го сместиш во соба:pos:
Дефинирај слика

ne kanta tuku k-a-t-a-n-a:helou:

Slika umetnicko delo staveno na platno

Најдобро потрошеното време во животот на некој уметник, бидејќи најверојатно ќе заработи многу парииии!!!!!!!!

Дефинирај .................. вода

2 atoma vodorod 1 atom kislorod, vo tecna agregatna sostojba, zimbol na zivot

definiraj mi zamok

Во минатото биле живеалишта на богатите луѓе , а денес се културни наследства сеуште во приватна сопственост најчесто посетувани како туристички места

Дефинирај езеро!

Mesto kade sto rekata se prosiruva, odleva ili vliva. Vodata e slatka(so isklucok na kaspijsko ezero)

definiraj mi samostrel

Самострел е средновековно оружје кое денес се користи во (спорт)стрелаштво , како и во спортски лов

Дефинирај Нотес

P.S Катана е јапонски дворачен меч кој го користеле самураите

tefter vo koj se zapisuva najcesto nesto za potsetuvanje, kratok plan na nesto sto sakame da go izvrsime (citaj spisok)

definiraj mi plebejec (plebs)

Плебејци биле полноправни граѓани ви антички Рим

Дефинирај Крлеж

vo realna forma e insekt - parazit sto pie (cica) krv od zivotni (najcesto kucinja i macki)

vo figurativna smisla e licnost od koja ne mozes da dignes glava kolku sto e dosadna

definiraj mi vizantijski (grcki) ogan

A da mi go definiras baranjeto na CNM :kesa:

Saladin напиша:
vo realna forma e insekt - parazit sto pie (cica) krv od zivotni (najcesto kucinja i macki)

vo figurativna smisla e licnost od koja ne mozes da dignes glava kolku sto e dosadna

definiraj mi vizantijski (grcki) ogan

Византијски (грчки) оган бил оружје (тајно) кое се користел на брод. Тоа било една течност лесно запаллива (слично на денешниот напалм) се исфрлувала од пумпа (се испумпувала во вид на пламени јазици). Византијците ја користеле во многу поморски битки, а особено тоа ги спасило кога цариград бил опседнат од арапите (7 век)

дефинирај ми халберд (halberd) оружје

Saladin напиша:
дефинирај ми халберд (halberd) оружје

Основа на хелбердата е секира која се наоѓа на врвот накопје долго 2 метри.Остицата на секирата е избалансирана со помош на кука поврзана на спротивната страна.Хелебардата се користила
исклучиво во формациски борби.

Дефинирај тост

Кружно најчесто лепче сплескано и испечено, најчесто со салама и кашкавал, и кечап и мајонез

леле, ми се пријаде

дефинирај гремлин

Гаден, големи уши, грбав, расипани заби, смрдлив здив, злобен = Гремлин

Дефинирај Легитимација

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom