Дебар

• Креатор на темата Креатор на темата DonVito
  • Време на започнување Време на започнување
Заборавен за тебе, но не за сите :helou:

Vikendov bev na debarsko ezero i super si pominav. Uf kolku raboti se smenile od koga sum bil posleden pat (pred 7 godini)!! Mnogu e jako Ohrid moze za mal prst da mu se fati. Na debarskata plaza ima se od makedonci, albanci, torbesi (normalno sekoj oddelno si sedi) a kaficite vo debar, slatkarnicite (ke ja izdvojam "Besa" kade sto ima najbolje slatki u makedonija) se polni i mislam deka takva guzva nema ni vo skopje. Samo mnogu zmii ima u ezerovo :) a i niedna riba ne fativ:) kako na debarsko taka i na Radika (edno torbesce mi gi ispofati site:))!!!

Аман бе... кај си нашол змии, јас две недели ниту една не видов :pos:
Инаку Дебар е држава бе, мислиш Охрид само со пониски цени... А за плажите си имаш Македонска и Албанска плажа, нема тука зезанции :)

Аман бе... кај си нашол змии, јас две недели ниту една не видов :pos:
Инаку Дебар е држава бе, мислиш Охрид само со пониски цени... А за плажите си имаш Македонска и Албанска плажа, нема тука зезанции :)
Kako be kaj ima pod mostot na vlezot na debar na patot kon Rajcica vrie zmii:pos2::pos2::pos2::pos2:
A i vo Radika, ali ne e bitno. Inace na sankot sto e edniot den pivoto mi go naplatija 50 drugiot 60 denari:pos2::pos2:
Ali prodavacot bese albanec!!!!!:vozbud:

:icon_eek::icon_eek::icon_eek:Iskreno kazano stvarno me iznenadivte so vasive pofalbi,nikogas ne mislev deka taka mislite za Debar.Inace stranata na debar e www.Dibra.gov
ima i na Albanski i Makedonski.

Vikendov bev na debarsko ezero i super si pominav. Uf kolku raboti se smenile od koga sum bil posleden pat (pred 7 godini)!! Mnogu e jako Ohrid moze za mal prst da mu se fati. Na debarskata plaza ima se od makedonci, albanci, torbesi (normalno sekoj oddelno si sedi) a kaficite vo debar, slatkarnicite (ke ja izdvojam "Besa" kade sto ima najbolje slatki u makedonija) se polni i mislam deka takva guzva nema ni vo skopje. Samo mnogu zmii ima u ezerovo :) a i niedna riba ne fativ:) kako na debarsko taka i na Radika (edno torbesce mi gi ispofati site:))!!!
Kако бе, не си погодил местото да фаќаш рибите инаку има.Сега помалку оти партал со мрежи ги направија.Инаку повелеле сите во Дебар водич ќе ви бидам безпари...

Се вика беЗплатно :pos:

Според слики ми изгледа како убав град, а има и интересна историја. Би сакал да го посетам! :)
debar.gif

Географија и местоположба

Градот Дебар се наоѓа во крајниот западен дел на Западна Македонија и воопшто на Република Македонија близу до границата со Албанија. Од Скопјее оддалечен 131 km, а најблиски градови до него се Струга (52 km) и Гостивар (71 km). Дебар лежи во југоисточниот дел на Дебарското поле на надморска височина од 625 метри. Истотака Дебар е опкружен со планините Дешат, (Крчин) Стогово и Јабланица. Дебар се наоѓа, до Дебарското Езеро, кое е заезерено на утоката на Радика во Црн Дрим.
​

001.gif
002.gif
003.gif
004.gif
005.gif
006.gif
007.gif
008.gif
009.gif
010.gif
011.gif
​
013.gif
014.gif
015.gif
017.gif
020.gif
021.gif
022.gif
023.gif
​

Може ли некој да каже нешто повеќе за структурата на населението во Дебар?

Back
На врв Bottom