Dean Martin

• Креатор на темата Креатор на темата Rick Wright
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Dean Martin, некои го знајте како Дино, некои како King of Cool, пеач, актер, комичар , член на актерската група Rat Pack.
2734308.jpg
Човекот, според мене, го имаше еден од најдобрите гласови во историјата. Беше најисклуран од сите celebrity, повеќето од неговите колеги го имаат и изјавено тоа.
Во неговата дискографија не можи да се најди лоша песна. Едноставно тоа е невозможно.
Познат е исто така по неговото шоу , во кое гостувале ѕвезди од типот на John Wayne , Frank Sinatra etc.

Колку вие го слушате Дино ? Кое е вашето мислење за него како пеач, актер, комичар ?
Let the discussion begin.

Човеков најмногу го знам како комедијант и тоа како одличен пар со Џери Луис. Музиката никогаш не сум му ја слушала интензивно, ама уште сум на мисла кој ја пее поубаво Let it snow, тој или Синатра? Има уште неколку негови песни кои ги сакам, мада јас сепак сум Sinatra Fan..:)

добар пеач-лош глумец,за глумата не го бива а пеењето е ОК;)

Дино Мартини беше одличен пејач со одличен глас и одлични песни ( Бог да го прости ) ... додуша беше и поврзан со мафијата како всушност и сите членови на позната Rat Pack , но тоа не ја намалува неговата вредност ... сепак ќе останат неговите легендарни Let it snow , Mambo italiano , Everybody loves somebody , That`s amore итн .

Има многу клипови од Дин Мартин на youtube.
Дин Мартин бил пејач, комичар, глумец, итн.
На почетокот од својата кариера бил партнер со Џери Луис а подоцна продолжил соло и станал уште поуспешен шоу мен во Лас Вегас.
Сум слушал многу пејачи од таа генерација како што се Бинг Крозби,Френк Синатра, Пери Комо, Нет Кинг Кол, но некако Дин Мартин според мене беше најинтересен.
Мои омилени песни од Дин Мартин се Retun to me, That's amore, Sway, Let it Snow.
Малку е познато дека Дин Мартин му бил идол на Елвис Присли кога Елвис бил на почетокот од својата кариера. Познато е дека бил доста повлечен човек који презирал забави и гужви.
--- надополнето: Jun 2, 2011 3:48 PM ---
--- надополнето: Jun 2, 2011 3:49 PM ---
--- надополнето: Jun 2, 2011 3:52 PM ---

Dean Martin, Jerry Lewis and Carmen Miranda
Bongo Bingo--- надополнето: Jun 2, 2011 9:21 PM ---
Frank Sinatra and Dean Martin

Една така изнамаструбирана песна, а така добра...

--- надополнето: Jul 10, 2011 12:02 PM ---
--- надополнето: Jul 10, 2011 12:06 PM ---

Најсовршената песна на целиот свет:

Инаку, обожавам класичен поп. Дин Мартин, Френк Синатра, Џери Луис... супер се!

You're the right one e песна од филмот The Caddy од 1953 година со Дин Мартин и Џери Луис, иначе го имам на VHS касета.
Еве уште една песна од Дин Мартин

--- надополнето: Jul 11, 2011 10:32 PM ---
--- надополнето: Jul 11, 2011 11:24 PM ---
Eве еден мал извадок од комичарот don rickles
кој бил чест костин во шоуто на
dean martin
комичаров don rickles бил уникатен зафркант.

You're the right one e песна од филмот The Caddy од 1953 година со Дин Мартин и Џери Луис, иначе го имам на VHS касета.
Еве уште една песна од Дин Мартин
I have but one heart исто така е soundtrack во Godfather I

Dean Martin i Perry Como song
1 Return to me.
2 Baby O Dean Martin i Paris Bennett
3
3 Dean Martin so svojata familija i kolegite
4 you look so familiar
5 what a difference a day makes

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom