Damages

• Креатор на темата Креатор на темата POWER-MKD
  • Време на започнување Време на започнување

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Љубителите на ваков тип серии, каде што се спомннува правото, адвокатурата, судовите, случаите, повторно ќе можат да уживаат во овој жанр, по мега успехот на Boston Legal (секако, кој ја гледал серијава ја знае).

Серија која има 3 сезони, по стандардно време-траење од 40-45 мин. и зборува за адвокатска компанија и праправничка која влегува во тој за неа нов свет. Главната адвокатка ја игра Глен Клоуз, лично мене по малце ми е антипатична (не тепа далматици овде), но по изгледана прва епизода, ми остава надеж за добро уживање во 3-те сезони :).

Откако ја изгледав Boston Legal решив да ја гледам Damages и после 5-6 епизоди се откажав. Една од послабите серии што ги имам гледано.

Откако ја изгледав Boston Legal решив да ја гледам Damages и после 5-6 епизоди се откажав. Една од послабите серии што ги имам гледано.
Де бе :( ? Не класична ко Бостон, случаи, судења? Е мамата, никако да најдам некоја асална серија од таков вид.

^ The good wife - покрај Boston Legal, најдобрата судска серија, само што нема комедија како што имаше во Boston Legal.

Damages не е со класични судења, многу повеќе е за сплетките што се случуваат меѓу адвокатите. Малце психопатска е. Не е толку лоша, ама не може да се споредува со Boston Legal.

--- надополнето ---

^ The good wife - покрај Boston Legal, најдобрата судска серија, само што нема комедија како што имаше во Boston Legal.

Аууу, да, да, да! Ептен е закон серијава! И The Guardian не е лоша, ми се допаѓа, јака е!

Damages не е со класични судења, многу повеќе е за сплетките што се случуваат меѓу адвокатите. Малце психопатска е. Не е толку лоша, ама не може да се споредува со Boston Legal.

--- надополнето ---

Аууу, да, да, да! Ептен е закон серијава! И The Guardian не е лоша, ми се допаѓа, јака е!
Гардиан не е така малце со не толку право во неа? Мислам, така прочитав од интернет, главниот лик бранел некои деца, не ја опишуваше баш ко Бостон. А оваа Good wife, сеа ќе ја симнам, ваљда ќе научам некоја адвокатска малверзација :).

--- надополнето ---

Shark ја запреа, супер беше, а Law and Order, и сличните на неа (ко ЦСИ) ми се изгустирани и цело време истото па истото.

Гардиан не е така малце со не толку право во неа? Мислам, така прочитав од интернет, главниот лик бранел некои деца, не ја опишуваше баш ко Бостон. А оваа Good wife, сеа ќе ја симнам, ваљда ќе научам некоја адвокатска малверзација :).

--- надополнето ---

Shark ја запреа, супер беше, а Law and Order, и сличните на неа (ко ЦСИ) ми се изгустирани и цело време истото па истото.

Гардиан е серија за Ник, адвокат кој има многу познат татко што е исто адвокат и е сопственик на една од најдобрите адвокатски фирми во Писбург. Многу способни адвокати, можеби најдобрите, но Ник го фаќаат со кокаин и заради врските на татко му е осуден на 1500 часа добротворна работа и бидејќи е адвокат казната е да ги нуди своите услуги на државна адвокатска фирма кај која доаѓаат луѓе без пари или деца и ги брани нивните интереси на суд. А во меѓувреме се уште работи во фирмата на татко му и застапува клиенти.
Е сега зависи какво право сакаш, претежно фирмава на татково е со богати клиенти има доста преговарања... нема баш кривично право, ама мислам дека е доста добра серија, барем мене лично. :)

Boston Legal колку што читам е spin-off на друга серија, The Practice.
Мене ми се допаѓаше Judging Amy, онака ко за тв-серија не беше лоша.

Boston Legal колку што читам е spin-off на друга серија, The Practice.
Мене ми се допаѓаше Judging Amy, онака ко за тв-серија не беше лоша.

Judging Amy никогаш не ја симнав ама тоа што го пратев по телевизиите беше стварно одлично. Сега не нешто за да останеш без здив ама беше повеќе од солидно :)

Да и јас на тоа мислев, онака на ТВ ја фаќав навечер беше доста релаксирачка серија.

Да, да не е лоша. Фала за предлогов од тебе и Crazy in Love, серијава ветува :)

Една од најдобрите серии кои сум ги гледал,заплетот е на ниво и речиси до самиот крај не знаеш што ќе се случи.Инаку четвртата сезона почнува на 13 јули 2011

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom