Дали знаете да се шегувате на сопствена сметка?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Многу ми е смешна ситуацијава: кога се шегуваш на туѓа сметка (без злобни намери), соговорникот може да се навреди, демек зошто така зборуваш за него. И ај, си мислиш си ја научил лекцијата, ќе бидеш повнимателен за наредниот пат. Кога, наредниот пат, ја кажуваш истата шега, но ете, на сопствена сметка (поучен од „грешките“), и ПАК те погледнуваат попреку, демек „како можеш така да речеш за себе, мразам луѓе кои не се почитуваат самите (или штознам што)“... Човече, затоа се нарекува „ШЕГА“, зашто не го мислам тоа сериозно.:tapp:
Лошо ја избираш публиката, то е причината. :)
Сите шеги не се за сите луѓе. Од ко ќе ги запознајме луѓево знајме или препоставуваме шо би ги насмеало. А за некој шо ти е само познаник, поубо е да не ојш во екстремности барем на почетокот, да користиш некоја комерцијална шега, шо би им била смешна на сите и не многу интелигентна, и да не е inside-joke или you had to be there-joke, ИЛИ па да ризикуваш и да се надеваш дек нема да те опулит ладнокрвно и да ти речит -Да се смеам сеа требит? :/

Он-топик, да, се смеам на моја сметка, ама во правото друштво, за да не осеќам ко кловн пошо ќе знам дек ме сфаќет.

Повеќе на туѓа сметка мавам шеги но знам и на моја,а нај се нервирам кога има многу НЕинтелегентни шо требе по 2 пати да пофторам виц или шега :toe:

Зависи од моето расположение и од шегата, дури и сама започнувам но некогаш и се лутам кога некој се зеза на моја сметка,затоа внимавајте во какво расположение ке ме најдете :)
metallhammer знае најдобро
:pos:

sheguvanje na svoja smetka obavezno, posebno vo dosadna situacija, samo me nevira shto nekoj lugje nemaat kontrola pa nema nikogash da prekinat duri i kje isnakazat sve shto sum im kazal vo golema doverba i mi ide da zeam da go frlam od terasa

нормално дека се шегувам и на своја сметка, само за се има и место и време.

Секогаш се шегувам на моја сметка
но понекогаш и на туѓа сметка ако не ми се лутат :zlo:

Не си фраер ако не се пошегуваш на своја сметка :)
Да знам, и се темпирам кога како...

Знам да се шегувам на моја сметка и прифаќам шеги на моја сметка, ама без претерување :)

Ako mislam deka remetot e vsusnost obid za ismevanje, moze da mi se aktivira eden osetliv odbramben sistem so go imam i da reagiram, no ako znam deka sum so svoi lugje so mi se bliski i si gi sakam, neka mavaat kolku sakat na mene, i jas si gi lepam na moja smetka, ic neam problem

Повеќе сум позната како лутка отколку личност што може да прифати шега на своја сметка. :) Но, не се во право... и јас знам да прифатам шега на моја лична сметка, секако зависи од кого и во граници. Знам да проценам ситуација кога едно нешто е кажано како шегичка, а нешто е кажано демек како шега, а всушност има половина вистина во тоа. Има и такви ситуации кога знам дека некој се шегува со мене, а јас намерно правам дека не го сфаќам тоа и се лутам. :devil3:

Често знам да се пошегувам на моја сметка и прифаќам шега.Многу ретко може да се налутам или тоа озбилно да го сватам, ако претера некој или пак ако не ми е денот. Мора да направиме интересно да ни биде, па само и тоа ни остана фали уште смислата за хумор да ја изгубиме во ова време...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom