Дали живееш Сајбер-живот?

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
P

Princ

Гостин
Темава ја отворив бидејќи имам еден другар што живее онлине. Ќе ти се наљути ако го навредиш на интернет (форум, ирц, мсн, јаху...) но нема да ти се наљути ако го навредиш во реалниот живот.
Дали мислиш дека живееш на нет?
Колку ти е важен секој збор што ќе ти го кажат непознати на нет?

Патем, јас на нет сум луд, глуп, идиот, шизофреничар, смотан, малоумен, дебил, морон....
Во вистинскиот живот нешто сосема друго :)

И на нет и во вистински живот сум си скоро истиот,само што на нет не се замарам со никој што ќе ми каже,не го знам па нека збори што сака!!!

Princ напиша:
Патем, јас на нет сум луд a во вистинскиот живот нешто сосема друго :)

Не е точно.:kez:

живеам сајбер живот иам име презиме и карактер некој... шо знам:kez: :kez:

znam mnogu decki sto se cyber zavisnici... i mislam deka e normalno da se luti nekoj ako go vregaat na mirc... msn... bilo kade, pa i vo realniot zivot.

Alexis напиша:
znam mnogu decki sto se cyber zavisnici... i mislam deka e normalno da se luti nekoj ako go vregaat na mirc... msn... bilo kade, pa i vo realniot zivot.

не е нормално да се лутам ако некој ме вреѓа на мирц... мсн... можам фино-лепо да те ставам у игнор листа ако не можам да ти вратам во иста мерка.

Нема ден да не сум на компјутер (а со тоа и на интернет), така да најверојатно го живеам тој живот - колку и да не сакам.

Инаку, форумите и четовите (поготово четовите) ги сфаќам како еден вид на игра. Не сум се налутил во реалниот живот на никому заради нешто на интернет, но мене ми се имаат налутено. Повеќе пати ми се имаат заканувано, а еднаш ми се имаат и собрано 5-6 души со намера да ме „згрбачат” од ќотек затоа што на повеќе наврати ги имам „решено” на IRC. И тоа секој посебно - не заедно. Така да, очигледно си склучиле некој „лузерски пакт”. :) . Добро што трчам брзо, а многу наскоро стигна и почајување... Од тогаш ги немам видено.

Јас исто на никого му се немам налутено на нет. Форумите и четовите ги сфаќам како место да направиш муабет, да се позезаш и да размениш мислења, а не како место со некој да се карам, тепам итн. итн.

Некои досега ми се имаат налутено, пример зашто не сум дал op (@) на некој канал или што знам што (живи глупости), па дури се организирале као што вика Acid да ме „згрбачат” од ќотек, но се завршувало во ред. Што значи во реалниот живот е сосема друго.

живаем сајбер живот...порано се чудев како может лугево да киснет на пс...али сеа сфатив...а ...богами се се љутам ако некој ме вреѓат на мирц...или форум...

u nikoj sluchaj ne zhiveam cyber zhivot, ali sepak se lutam koa me vregja nekoj..ali se lutam bash zatoa shto tie lugje na internet ne me znaat ni kakva sum ni shto sum, ali me vregjaat samo od pretpostavki, samo od taa zamislata shto si ja imaat za mene. ako e vistina toa za shto me vregjaat toash ne se lutam, ali me zhivciraat koa se praat deka me znaat a samo 2 reda muabet imaat napreveno so mene na net.
a na net samo visam poshto nemam drugo shto da praam. epten tepanje vreme mi e. eve ke sednam na forumov i so 2 posta ke otepam 10 minutki. a i plus netot mi e jedin konektor so drugarki/drugari od makedonija. a dodeka sum u makedonija u 3 meseci idam na net 3-4 pati, i toa sekad po 15 minutki kolku da prochitam email. da zhiveev u makedonija nemashe ni da znam da kucam do sea.

paa so ogled na toa deka sekoj den sum na net(mirc,forum,msn) definitivno ziveam cyber zivot...ali sto znam toa e povekje kako vtor identitet posto tuka za vas sum doti4nata ili micika tipka od forum ili mirc,a nadvor sum sosema treta licnost so lik i glas koja ako ja nerviras nema da te stavi na ignore nitu pak kje te banira...ne se ljutam ako nekoj me navredi na net osven sekako ako ne mi e drugar/ka vo privaten zivot kako na primer bibe,urban_mover i drugi...toa mi e onaka zezanje,tepanje vreme taka da ne pridavam znacenje ako nekoj mi rece deka sum losa.glupa ili bilo sto :)

Па... да може да се каже дека живеам сајбер живот. Но, не би му се налутила на некој што би ме навредил на mIRC, МSN или било која програма за чатување... Човек што не ме познава неможе да ме навреди, може само да си тропа безвезе, да си лечи комплекси, фала богу постојат ignore и block и нема потреба да се нервирам.
Ако не ми одговара муабетот, чао, пријатно и то... :)

Муабетот ми е: на пример ако напишам нешто за вас на форумов на некоја тема, ако ве навредам... дали воопшто ќе ве замара тоа? дали ќе ми одговарате? дали ќе влезете у војна со мене?

ВО ТОЈ ПОГЛЕД И ЈАС ЖИВЕАМ 100% САЈБЕР-ЖИВОТ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom