I
Iblis
Гостин
Немам видено аир,ќар од тоа шо сум добар, ама и не ми пречи, веројатно оти сум приглуп 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

)
Околу дилемава во насловот на темата, има една многу интересна појава особено карактеристична за нашево општество, каде духовниот пад на популацијата е евидентен, предизвикан, помеѓу другото, и со долгата социјална и економска несигурност....
Имено многу често, добар процент од околината, нашата добрина (што и да подразбирате под тоа), не ја вреднува како ценета доблест, туку ја забележува како слабост која треба да се искористи, можност за создавање на некаква предност.
Оваа тажна состојба на македонскиот дух е честа појава и за жал ме доведува во искушение под кое понекогаш потпаѓам, свртувајќи си го личниот развој во погрешен правец и нарушувајќи си ја композицијата на кармата. Свесно. Се враќам некој чекор наназад и , да ја употребам терминологијата од Среќна Нова 49-та: - Гомнарот - со гомнарска цевка.
Не треба така, али тоа е тоа. Нигде не реков дека сум совршен.
Kaiser, за повеќе нешта од твојот пост јас лично, имам спротивно мислење (од твоето). Мислам дека постои универзално (апсолутно) добро, исто така постои и спротивното.
Да, за некој нешто е добро, за друг истото е лошо, но во однос на погорните апсолути нештото има фиксирана позиција, а не релативна.