Дали враќањето на Бранко Црвенковски во СДСМ е пораз за таа партија?

• Креатор на темата Креатор на темата Zeng
  • Време на започнување Време на започнување

Дали враќањето на Бранко во сдсм е пораз за таа партија?

• Вкупно гласачи
    98
  • Гласањето е завршено на .
Narodot sakashe a Branko go napravi referendumot a so FYROM vie sho go kazhuvate shto Gligorov go prifati da se vleze vo obedinetite nacii go dobivme kako kompromis...siguren sum deka ako beshe DPBNE nemashe ne samo da se osamostoime nego ke ne jadeshe ushte edna vojna.Plus ako tegnele konci da ostanime pod Jugoslavija zoshto bil togash referendumot...ednostavno mozhel da odi protiv voljata od narodot.
:vozbud:kazi kolku ukrade tatkoti . kolku firmi unisti:pos2:

ај не ја тупејте многу на оваа тема против бранко, пошо гледате вашите какви според овие новиве закони шо ги носат - полоши се и од Чаушеску... Бране за 2-3 месеца ќе ја ревитализира партијата за да го порази ДПМНЕ, не дека СДСМ се нешто ептем добри, туку овие клетиве се ептем лоши
hahah umre vremeto na branko:)) prvo da si odlezi kazna za tat oktopodot :) i svajcarskite smetki .

Чекај сега мешаш баби и жаби..Знам дека сме биле под сфрј, ама јас те прашав тебе зошто фиром го напиша со големи букви..Прочитај граматика дека со големи букви се пишуваат личните имиња, почетокот на реченицата почнува со голема буква, и со големи букви се пишуваат работи,предмети,називи кои ги почитуваш многу (пример, Господ..) кои едноставно од почит ги пишуваш со голема буква..А никој не рече дека не сме биле под сфрј..Обожаваш во името на Кирче Глигоровиќ?

Ти мешаш баби и жаби и ти си тој што треба да прочита малку граматика. Господ се пишува со голема почетна буква, а кратенки од лични имиња, имиња на држави итн се пишуваат со големи букви. USA,UK,СССР ти се живи примери. Па така и СФРЈ и FYROM се пишуваат со големи букви, не затоа што некој ги увеличува, туку затоа што така е правилно. И јас колку и да го мразам називот FYROM, и колку и да сум против тоа, по правило треба да го напишам со големи букви.

gwujo ima da ve sotre , zas kakvi ste za nikade ste :pos2::pos2: od celo sedese nemoze eden saglamda izleze.seto kurvishta :) i podlizurkovci .

Ти мешаш баби и жаби и ти си тој што треба да прочита малку граматика. Господ се пишува со голема почетна буква, а кратенки од лични имиња, имиња на држави итн се пишуваат со големи букви. USA,UK,СССР ти се живи примери. Па така и СФРЈ и FYROM се пишуваат со големи букви, не затоа што некој ги увеличува, туку затоа што така е правилно. И јас колку и да го мразам називот FYROM, и колку и да сум против тоа, по правило треба да го напишам со големи букви.
E јас не го почитувам тоа фиром, и затоа ќе го пишувам со мали букви, а и одбегнувам да го пишувам, зошто јас не сум фиромец, јас сум Македонец..Ако го сметав фиром за име на мојата земја, тогаш ќе го пишев со големи букви, вака не.Тој што си се чувствува фиромец нека си го пишува со големи..фиром е измислица на Бранче и Глигоров, во договор со грција...
фиром не е земја, фиром е шит измислица,
името на мојата земја е Македонија, а не фиром така да не чувствувам обврска (и граматичка и каква била) воопшто да го спомнувам и тоа шит зборче!

И јас не ги почитувам USA и не се чувствувам како Американец, ама така ги пишувам. Ти го нападна човекот и му рече да чита граматика, а и ти самиот не си ја прочитал. И верувам дека човекот не пишува FYROM затоа што му се допаѓа името, туку затоа што има прочитано граматика.

Samo edno da ve prasam: Sto ke se slu4ese ako ne se prifatese onaa kratenka FYROM? do kade ke bevme i dali ke bevme MAKEDONIJA vo 2008 god kako nezavisna samostojna drzava?

И јас не ги почитувам USA и не се чувствувам како Американец, ама така ги пишувам. Ти го нападна човекот и му рече да чита граматика, а и ти самиот не си ја прочитал. И верувам дека човекот не пишува FYROM затоа што му се допаѓа името, туку затоа што има прочитано граматика.
Абе Ангелчо, сега и ти ја направи работава, турни ме да кинисам..Оди слободно на Америте дади му име зготвено во кујните, да видиш ти дали ќе го употребува некој воопшто а камоли со големи букви да го штрака по форуми....
Samo edno da ve prasam: Sto ke se slu4ese ako ne se prifatese onaa kratenka FYROM? do kade ke bevme i dali ke bevme MAKEDONIJA vo 2008 god kako nezavisna samostojna drzava?
Па ќе бевме..Зошто да не бидиме?Да останевме тогаш на ставот дека сме Македонија и ништо друго, и дека сме цврсти никој немаше да не допре, впрочем, како смее една држава да ни кажува како да се викаме?А Кирчета одма истрча да не се забај со неговата легендарно-предавничка изјава
.
да им се умилкува на гејциве..
Ќе го цитирам АБЦ, чим еднаш свиткаш кичма,после и да сакаш да ја исправиш никогаш нема да биде онаа што била, ама ако премногу виткаш може да пукне..Значи на секое барање на некој (на еден име, на друг народ, на трет Црква), ние треба да ги слекуваме гаќите?Ако отпрво покажевме дека иако сме мала држава, дека нема да дозволиме да не шошка една грција,да си го браниме нашето име дадено од деда и прадеда, по која и да било цена, мислам дека немаше да се случува ова..

Za dzabe Gruevski ne vovede zadolzhitelno sredno da gi obrazuva simpatizerite na DPBNE.

Абе Ангелчо, сега и ти ја направи работава, турни ме да кинисам..Оди слободно на Америте дади му име зготвено во кујните, да видиш ти дали ќе го употребува некој воопшто а камоли со големи букви да го штрака по форуми....

Па ќе бевме..Зошто да не бидиме?Да останевме тогаш на ставот дека сме Македонија, и дека сме цврсти никој немаше да не допре, впрочем, како смее една држава да ни кажува како да се викаме?.Ќе го цитирам АБЦ, чим еднаш свиткаш кичма,после и да сакаш да ја исправиш никогаш нема да биде онаа што била, ама ако премногу виткаш може да пукне..Значи на секое барање на некој (на еден име, на друг народ, на трет Црква), ние треба да ги слекуваме гаќите?Ако отпрво покажевме дека иако сме мала држава, дека нема да дозволиме да не шошка една грција,да си го браниме нашето име дадено од деда и прадеда, по која и да било цена, мислам дека немаше да се случува ова..
zna4i Makedonija pokazala deka e fleksibilna drzava i deka ke napravi se sto e vo nejzina mokj da ima mir i da nema nedorazbiranja.
Vo slu4aj koga Makedonija nemase da go prifiti toa famozno FYROM nemase da bideme 4lenki na ON i na niza drugi institucii sto zna4i taka krevka demokratija so sosedi kako Bugarija, Grcija, Albanija nemavme svetla idnina. ke bevme nesto kako Juzna Osetija I Afkazija i nikoj nemase da ne tamini....A imeto nase i ponatamu go branime na ovoj ili na onoj na4in se dodeka se 4ustvuvame kako makedonci Makedonija ke postoi

Najpametnata rabota, vo SDSM, e vrakanjeto na branko Crvenkovski, ke gi zgazime vmrovcite na narednite izbori!!!

pa togas nemoj da plukas ako ne mozis da predvidis
Абе батали тоа што би било ако би било..тоа никаде не води......и никогаш ќе нема одговор (можда грешам ама за жал Аг0рА стручњакот за временските текови и дисторзии не влегува во форум политика)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom