Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Немора да ја вадиш батеријата имаш џампер ClearCmos и со него се враќаат фабричките поставки на биосот. Иначе зашто да не се оверклокува меморијата мојата од DDR400 2.5-3-3-6 е оверклокувана на DDR495 2.5-3-3-8 Т1 (вака дава подобри перформанси место 2.5-3-3-6)Hagbard Celine напиша:jas vcera go dignav mojot celeron d od 2933mega herci na 3300 samo so zgolemuvane na fsb-to od 133 na 150 ama gree mnogu pa taka ke cekam now kuler a za voltazata nemase gajle bese za okolu 0.2 ili taka nesto povisoka od normalnata.ama probrav i ramot ra go pojacam i posle vadev baterija (ne zaradi procesorot tuku ramot) taka da najbesbedno e da se overclokuva procesor
Г е Џ о напиша:кажете ми некоја програма за клоковање на радеон 9550 ?
пробав со една не ми теквит како се викаше џабе ми беше поубај поени на 3d mark ми вадеше ко ќе не беше клокована
Г е Џ о напиша:вака имам еден проблем со процесорот
имам intel 2,6 go klokovam na 2,8 i se si e super ama ako go klokovan da e 2,9 ili 3,0 ни звучна не ми работат кочит ко трактор имат некое чаре или да си сум задоволен со 2,8
Вака сега кажи што матична плоча имаш. зашто според ова што ми кажуваш може да биде тоа што тебе ти се сингронизиране FSBот и PCI/AGP фрекфенцијата, па поради преголема PCI фрекфенција, а звучната и IDE контролерот идат преку PCI, да ти се кочи компјутерот. Друга варијанта е дека оверклокот на процесорот воопшто не е стабилен и затоа ти иде така споро, ама тогаш и би ти паѓал системот, плав екран итн. Најди ја темата натпревар во неа имам линкови од некои апликации за тест на стабилност на оверклок. Побарај во биосот некаде дали има нешто како FSB(CPU) and PCI/AGP clock: Sync / Async и наместиго на Async. Истотака немаш наишано дали е Intel Pentium или Celeron и фабрички дали е со 100/133/200MHz FSB, а на колку ти работи меморијата и дали користиш делител или не. Зашто може и тој да не ти работи стабилно (мада тогаш тешко дека и во windows ќе влезеш).Г е Џ о напиша:вака имам еден проблем со процесорот
имам intel 2,6 go klokovam na 2,8 i se si e super ama ako go klokovan da e 2,9 ili 3,0 ни звучна не ми работат кочит ко трактор имат некое чаре или да си сум задоволен со 2,8
Зависи од поставките на биосот. Може да биде +33, а може да биде и помалку во зависност од тоа кој делител се користи или иде 1:1Hagbard Celine напиша:zasto sum pocetnic vo overclock ko i mnogu drugi na forumov a ako si iskusen no problem
edno prasane ako go dignam procesorot za 33 fsb dali ramot da mi stoi na cpu+33 ili cpu+0