Дали воопшто има потреба од overclock на хардверот?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

Overclock?!

• Да

Гласови: 32 57,1%
  • Не

Гласови: 24 42,9%

• Вкупно гласачи
    56
Нема да цр'кне , не бој се :wink: .
Веке е доста ефтин у назе , ако сакаш питај што те интересува .

Некако многу ми ја имаат полнето главата со глупости дека не е добро да го оверклокуваш и сега некако имам фобија, а башка ако нешто му се деси на компјутеров ќе добијам бесплатно патување до костозглобна, така да за НЕ гласав:)

пс: офтопик круша што напраи со батеријата за лаптопот и најде решение, кажи ако треба помош едвај чекам нешто да чепнам

Нема потреба. Мене не ми треба :D

conf.JPG

Пред два дена го рестартирав после скоро 3 недели uptime :D

Дај да бидеме малку реални.
Колкумина од нас го искористуваат капацитетот на PCто? Дај.. Стварно, освен за игри неверувам дека 99% од луѓево на форумов можат да го искористат потенцијалот на хардверот што го имаат ;)
Несакам да вреѓам туку сакам да кажам дека технологијата што ја имаме е поразвиена одколку што мислиме, затоа нема потреба од overclock, потсетете се на шо работевме пред 6-7 години.
Мене PCто ми е старо добри 5 години и уште не планирам да го менувам, може само да му додадам RAM.

mojot AMD SEMPRON 2600+ 1.6ghz go krenav na 2.0ghz bez problem, i toa se osekja na igri,i drugi aplikacii.pozdrav

Имам е6550 и сега за сега не го клокам, за во иднина ќе видам валда ќе го кренам fsb- то на 400(x7),таман со меморијата ќе ми биде 1:1 али не се надевам на многу зголемени перформанси

Имам е4500 и клокнат ми е од 2,2 на 2,76GHz. Стабилен е без зголемена волтажа. Би го зголемил повеќе ама плочата ми е лоша.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom