Дали ви е криво?

• Креатор на темата Креатор на темата асфалт
  • Време на започнување Време на започнување

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
Што знам, кога созревав, кога го “сознавав“ пореално светот, многу често се прашував, како може да им толку богати, што се тие повеќе на пример од мене(знаејќи си ги своите способностите,дека би можел да постигнам нешто со интелигенцијата што ја поседувам), и многу ми беше криво...зошто светов има толку многу есктремности, има толку многу сиромашни а воедно огромни богаташи...
Како размислувате вие на таа тема?
Дали ви е криво што сигурно некој идиот некаде има милиони, а вие знаете дека имате голем потенцијал, а живеете скромно...

Нема што да ми е криво, баш напротив алал нека им е што успеале во животот. Секој со својата среќа. Си гледам само за мене:helou:

Eeee asfaltce....ubavinata ne e samo vo parite...Koga ke svatish da ziveesh so site ubavini i problemi vo zivotot, mnogu ke se zbogatis!:uvo:

Тој што си има пари, нека ги има, алал да му е...
Ако јас имам потенцијал и капацитет, знам дека ќе успеам. А и не ми се потребни милиони долари на сметка, за да бидам среќна.
Супер ми е и вака.

Не ми е криво. Секој со својата среќа.

Оние вредности кои тој ги поседува, семејството и пријателите се најголемо богатство кое некој би можел да го посака. Ако го немаш тоа парите не може да ти ја купат среќата.Макар што мое мислење е дека парите не го прават човек среќен. Со парите добиваш само полуксузен живот, што е тотална спротивност на среќен живот.

Не ми е криво воопшто!Имам доволно и екстра ми е!
А ако веке си свесен дека си доволно интелегентен и имаш потенцијал за да постигнеш нешто,престани да се замараш со глупости, и потруди се да направиш нешто од себе!:)
иако тврдам дека парите(милионите) не го прават животот убав и срекен...:toe:

Некогаш и ми е криво ако некој идиот (закоравен) се збогатил а јас крпам крај со крај. Но You know the wheels of fortune goes round and round. Ке се прикаже прилика каде ке може да станам поуспешен.

Само си го тераш својот живот, се концентрираш на твојот успех во животот, и се чистиш од мислите за богаташите. Е сеа нормално е понекогаш да те фати мука што неможеш нешто да си дозволиш да го купиш, што ми се дешава и мене, меѓутоа со процесот на не-замарање, тие муки ке бидат многу многу поретки во твојот живот. хехе

ама тоа шо не може да се купи со пари, може да се купи со многу пари... пак доаѓаме дека парите се клуч на среќата...

Парите се можда потреба за една основна среќа (задоволство) пр. Стан свој, плата солидна, услови, можност да го обезбедиш семејството. Се повеќе од тоа преминува во материјално задоволство.

абе за некој кој што ги заработил сам со свој труд не ми е криво ама за некои детишта кои се прават кој сум јас со парите на родителите а уствари се никој и ништо...е тоа......:nerv:

абе за некој кој што ги заработил сам со свој труд не ми е криво ама за некои детишта кои се прават кој сум јас со парите на родителите а уствари се никој и ништо...е тоа......:nerv:
e ајде де... животот е к*рва...

Тие имаат со што да се прават, имаат некој позади нив. Најлоши се оние што се прават, а немаат со што :)

Toj sto ima pari zdobieni po bilo kakov nacin znaci deka ima mozok deka nesto mu raboti vo glavata :toe:

ама тоа шо не може да се купи со пари, може да се купи со многу пари... пак доаѓаме дека парите се клуч на среќата...

Грешка си, верувај ми. Парите се потребни само за обезбедиш нормална егзистениција за себе и за своето семејство.

Но, не се клуч на среќата, верувај ми. Здравје не можеш да купиш.. не можеш да купиш нормален и убав живот во кој што знаеш кои ти се вистинските пријатели....

Парите не се нешто посебно, затоа не ми е јасно зашто целиот свет полудел по нив...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom