Дали вежбате, што вежбате и колку често?

• Креатор на темата Креатор на темата ragazza
  • Време на започнување Време на започнување
jas vo posledno vreme.. da potenciram, veke dva meseci vezbam sekoj den...
ne e nesto posebno idenje vo teretana i takvi stvari..
nego doma si pravam na sabajle i navecer po 50 sklekovi (pocnav so 20 stignav do 50) i po 50 stomani na klupa navalena pod agol od 35 stepeni...
sabota trcam na kej do palas ili igram fudbal.
dosta bese debeleenje i lezenje :)

јас од денеска повторно ги почнав мојте подготовки односно доведување на правилната кондициона форма за еден фудбалер .
Инаетот ке ми помогне да го остварам тоа што сум го замислил

Za kondicija najubavo e da otidete edno 3 meseca dobrovolno u ARM!!!
Tamu ke natepate kondicija kolku vi dusa saka!!!!
Sekoj den trcanje, sklekovi ( po 300-400 dnevno ako ste "primeren" vojnik)
i stomacni nikoj ne vi bara ama mozete samoinicijativno da si pumpate!!!!!
Za 3 meseca cuda se pravat!!!!

P.S. Od iskustvo!!!

B u S a V напиша:
Za kondicija najubavo e da otidete edno 3 meseca dobrovolno u ARM!!!
Tamu ke natepate kondicija kolku vi dusa saka!!!!
Sekoj den trcanje, sklekovi ( po 300-400 dnevno ako ste "primeren" vojnik)
i stomacni nikoj ne vi bara ama mozete samoinicijativno da si pumpate!!!!!
Za 3 meseca cuda se pravat!!!!

P.S. Od iskustvo!!!
Мислиш дека треба да одам?:raz::vozbud:

Пред точно 2 месеци почнав да вежбам склекови и стомачни секој ден и можам веќе колку толку да увидам на разлики.Барем стомачните ми се поцврсти и имам повеќе енергија во себе

Ја одржувам тежината, и моментално се обидувам да симнам неколку килограми! Одам на фитнес, возам ролерки секогаш кога имам слободно време, и кога времето е убаво! Во недела насабајле сега овие последниве месеци обавезно идам впарк и трчам најчесто со другарками, а ако не иди таа го земам кучето и шибаме....

Па куцањето очито (ова го видов на ТВ :)) ми се подобри од ко почнав со каганата. А за физички тренинг... тренирам на лето со татко ми правиме тавани, бојадисуваме по куќи (еве и реклама си напраив ако сака некој...)

Trenirav redovno ping pong 10 godini no poradi povreda prestanav. Sega pocnav malku po malku, ali ne e to to.

stomacni 100 sabajle 100 vecer stegam so okrugla guma po 50 sabajle 50 navecer odam na kuglanje za nozete ...trcam sekoja nedela po 7 kilometri ...uste neam sklekovi pocnato da pravam...:)

Па после третата партија паѓам кондиционо... тоа за шах :pos: Иначе можам поише партии
ag.gif

Пливање максимум 100 метра, кревање товар највеќе вреќа брашно :pos:
Трчање... после 3 километри јазикот до земја :pos:
За на планина солидно, од Кочо Рацин до врв Водно терам за 55 минути
bi.gif

Може да биде и подобро со кондицијата ама не сум многу залегачен ипак :)
Ем не држам некоја линија, 80 и нешто кила со средно репрезентативен пивски стомак :pos:
Секако имам супер кондиција за пиење, за јадење у 7-ца итн... :pos:

Никаква по 15 сати само седам.:my11:

Ама летово морат да се поправит кондиција и форма имат да се пливатттт ....возит точак:tocakr:...вежбатттт:sport1: :zlo:

склекови пред спиење,али за пливање и трчање кондиција имам нула

Секој ден трчање по кеј, живеам во карпош 4 што значи тука ми е почетокот на патеката па се до А.П. мостот и назад. Склекови и стомачни успат на кеј ги правам така да задоволен сум од мојата форма и кондиција. :smir:

PA JA SI IDAM U TERETANA SEKOJ DEN, NE ZA DA STANAM BILDER TUKU ONAKA,KOLKU DA SPORTUVAM!!!

pocnav na aerobik se osekam top posle pauzata od kosharka so ja napraiv do 2 god aktivno sekoj den treniranje

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom