S
smart ass
Гостин
Заслужуваме ли ние да судиме дали верниците се болни...ај раат да ги остајме....
Канта најдобро
Канта најдобро

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Заслужуваме ли ние да судиме дали верниците се болни...ај раат да ги остајме....
Канта најдобро![]()
Верниците мисат дека атеистите се болни и обратно. Стварно темава нема смисла
Каква болест бре Атеист?????
Ооо господе(што не постоиш)!!!
Атеист не мора да ги мрази или пак прави болни верниците...НЕМА ПРАВО.
Истото важи и за верниците.
Сосема коректно кажано С.Е.Каква болест бре Атеист?????
Ооо господе(што не постоиш)!!!
Атеист не мора да ги мрази или пак прави болни верниците...НЕМА ПРАВО.
Истото важи и за верниците.
Сосема коректно кажано С.Е.
Најверојатно Атеист оваа омраза ја има као превентива, доколку во иднина некој припадник на религија го замрази.
Инаку и кучињата страдаат од такви болести (шизофренија на пример), а не се верници...или се? Со ова не се исмевам, покушавам во таа глава да ти ставам податоци дека болестите и физички и психијатриски случаи се независни од било каков правец на мислење...впрочем нели Ниче има завршено во лудница? Како и повеќето такви личности генијалци.

Верниците мисат дека атеистите се болни и обратно. Стварно темава нема смисла
П.С темава е навредлива по верски основ-најарно канта
Не би рекол така....станува збор за фундаментализам...религиски се разбира.
П.С темава е навредлива по верски основ-најарно канта
Kako prvo, zdravo na site.:helou: Jas sum nov clen na forumot i ova e prv moj post.
Jas sum vernik i fala mu na Boga .
Mi go privlece vnimanieto ovaa tema i ne mozam da veruvam deka nekoj otvoril tema veruvanjeto e bolest, a kako sto citam nekoi forumdzii toa i go podrzuvaat , demek, vernicite se bolni lugje.:uvo:
Jas bi rekol sprotivno: Covek bez Vera, bez Nadez i bez Ljubov ima sansi mnogu brgu da zavrsi vo psihijatriskite kliniki, a i da dobie i psihomatski bolesti zaradi svojot stav. Toa go imam videno vo mojot zivot. Za zal, lugjeto bez vera se mnogu tazna kategorija
Sekako, ima vernici fanatici za koi moze da se kaze deka se bolni lugje. Moze da se soglasam so ova tvrdenje, no isklucivo koga toa se odnesuva za fanatici koi ne priznavaat ni nauka, ni istorija, ni psihologija i ne prifakjaat tugji mislenja.
No verata vo Bog, potkrepena so zdrav razum e ona sto go dvizi covekot napred vo zivotot.
Sekoe dobro , pozdrav!