Дали учиш зашто те тераат или зашто сакаш?

• Креатор на темата Креатор на темата KaiTekk
  • Време на започнување Време на започнување
Ne ucam zasto me teraat ni zasto sakam tuku zasto moram zaso mora da se bide nekoj vo zivotot ......ne ucam mnogu tuku gi izvlekuvam ocenkite nekako ....SNAJDI SE PA ZIVI....

abe ucam koga mi se uci.a koga ke si go rasporedis vremeto dobro ne e frka da odvois 30 min na den za skolo.pa posle dobri oceni.e pa.......
sve e do taktika!!!

учев зашто тоа си го чуствував како моја обрска спрема моите дома...
се разбира некои работи ги учев со кејф а некои ради реда да не кажам само поради оценка.

маркетар напиша:
учев зашто тоа си го чуствував како моја обрска спрема моите дома...
се разбира некои работи ги учев со кејф а некои ради реда да не кажам само поради оценка.
e e e...toa sakav da go kazam ama ne mi dojdoja tie zborovi :)

ЃАВОЛЧЕ напиша:
Учам кога ми се учи кога ке ми згусне....кога ке ми речат моите да учам е тогаш не ми се учи...не знам зошто...
isto i jas a zosto?zostot si imal sigurno nesto drugo planirano:tv:

Има денови кога чуствувам дека треба да учам и го правам тоа со големо задоволство, ама има и денови кога ме фаќа мрза и тогаш морам да ја слушам мама по цел ден како ме тера да учам :)

ucam za da naucam italjanski i radi toa so tatko mi dade 500 evri za godinava :wink:

ja vaka najiskreno da vi kazam koga ke otvoram skriptite krf mi se glea :):)

јас учам, ама ниту од што сакам, ниту од што ме тераат, туку од едноставна причина дека морам да учам. Неучениот човек е човек без ништо, па не сакам јас да сум таков, и затоа учам, а и нема фајде од учењето во Македонија, само надвор од неа човек може да постигне нешто со своето знаење. :)

Не учам за оцена, учам за мене, така да не ми е битно и 3ка да имам важно јас си знам за себе, значи оценката не ми е воопшто битна. Што учам учам бидејки сакам сама да го учам, а тоа што не го учам и да ме тераат, ако не сакам ма што сака нека биде ама нема да ме натераат да седнам и да научам. :toe:

ги учам предметите кои што ги сакам..односно предметите кон кои имама афинитети - другите предмети едноставно ги игнорирам

Не ми рекле седни учи уште од 2ра година, што знам може дигнале раце од мене. Дома да седнам нешто посебно да учам е многу ретко, претежно у школо ако се земе некоја лекција се тоа у кратки црти запишано у тетратка и се е завршено и научено

Не ми рекле седни учи уште од 2ра година, што знам може дигнале раце од мене. Дома да седнам нешто посебно да учам е многу ретко, претежно у школо ако се земе некоја лекција се тоа у кратки црти запишано у тетратка и се е завршено и научено

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom