Дали учиш зашто те тераат или зашто сакаш?

• Креатор на темата Креатор на темата KaiTekk
  • Време на започнување Време на започнување
pa sto znam ne ucam zosto me teraat,ucam za da znam nesto vo zivotot i da stanam toa sto posakuvam.ucam po 1 saat dnevno i dovolno e za da imam ubavi ocenki:toe:

Па јас учам за мене, не учам за други, затоа најпрвин учам зашто сакам, а ако негогаш затаам со учењето некое време, е тогаш е време да ме вратат во колосек :)

учам бидејки јас сакасм-за да успеам во животов и да бидам некој и нешто...

иам двоумење сеа ке се запишувам средно...во прилеп немаме фармацевтско училиште па затоа мора да се иде битола...ја сакам хемијата многу ми оди и сакам да ја учам...но како да се запижам таму без друштво? без другари? го сакам тоа училиште и таткоми не ми пречи во патот дозволено ми е да одам таму каде што сакам-мисеки дека најдоброто за мене е моето решение...

и да ке се запижам гимназија ке ја акнам главата од учење и после никој и ништо морам факултет(не дека нема да одам али со фармација си барем еден продавач во аптека-подобро тоа од колку ништо)...тоа ти е ...живот!

И јас учам во Р.Ј-Корчагин и ми е тешко признавам...секој ден имам премногу со учење и кога ке дојдат неделите со испрашување подобро да не идеш во школо!!! Професорите премногу бараат од нас и сакаат проекти и глупости што немозат да се постигнат за неколку дена...барем кај мене во жколо за некои предмети мораш да знаеш се на памет до точка иначе нема 5ка...Јас учам...понекогаш и ме тараат...но морам само што премногу али ПРЕМНОГУ бараат од нас!!!

"Non scholae set vitae discimus" Ne za skoloto tuku za zivotot ucime!
Kratko i jasno :)

Затоа што сакам. Се запишав на факултет кој што јас го сакам. Никој не ми мрчеше да седнам да учам.

џабе ти е школо, тоа што ми треба го учам од животот околу мене и од книги и нет

Учам затоа што ме тераат. Ич нејќам да учам. Ме мрзи.

Не сум учел ни тоа шо ме интересирало па ни тоа шо ме терале инаку школиве си одам за разонода...
инаку за нас македонците школите се единствен спас :drk:

Едноставно морам...од мене се зависи,со школо се е полесно!:toe:

Работи што сакам да ги знам ги учам за да ги научам, а нешто што морам, го учам онака и за брзо време го заборавам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom