Дали треба да се воведе технологијата во фудбалот?

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување

Дали треба да се воведат снимките во фудбалот?

• Вкупно гласачи
    80
јас сум за техниката да земи место но не за време на натпреварот. Јебига некогаш гречките го прават поинтересен натпреварот, но за мене е најбитно да се употебуваат снимките за казнување на симулаторите.

Во последно нема играч кој не пробал да симулира пенал во ситуација кога е во шеснаесетникот. Во некои случаеви судијата не може да види дали стварно е фаулиран и повеќепати сме сведоци на поклонети пенали.

Доколку е вметната техниката, со секое повикување за проверка на снимка како што е во хокејот или во последно гледам и во тенисот, ќе се губи време и ќе се губи од динамиката на натпреварот

ja sum za ne posto mislam deka toa go pravi fudbalot pointeresen i povozbudliv i ima dinamika.
ima mnogu nedorazbiranja mnogu tepacki se zaradi sudijata i misla deka ne treba da se vovedat snimki no naprotiv me nervira toa dokolku nekoj sudija e platen kako na pr sto juventus sea e vo vtora liga a ne me nervira dokolku sudijata zgresi vo nekoja odluka no da ne bide platen.

Јас мислам дека нема потреба од воевдување на технологија во фудбалот.. вака е многу поинтересен одошто со модерна технологија. А за тоа со плаќањето судии и местењето натпревари.. тоа е работа која треба да си ја реши федерацијата.. како што го направи минатата сезона со местачите во Итлаија. Е сега тоа дали казните беа ригорозни или мали во тоа нема да навлегувам..

meazza напиша:
Јас мислам дека нема потреба од воевдување на технологија во фудбалот.. вака е многу поинтересен одошто со модерна технологија. А за тоа со плаќањето судии и местењето натпревари.. тоа е работа која треба да си ја реши федерацијата.. како што го направи минатата сезона со местачите во Итлаија. Е сега тоа дали казните беа ригорозни или мали во тоа нема да навлегувам..
Можеби со снимки не би бил толку интересен ама замисли сеа ти дека Интер(претпоставувам за него навиваш) стигнува во финале на ЛШ и има еден куп шанси,плус му поништуваат чист гол заради офсајд а другиот тим иако неамл никаква шанса добива непостоечки пенал во 93 мин и ја зема титулата.И ти ќе се изнервираш и ќе му пцуеш се по список на судјата или ќе речеш - Е нема везе вака е поинтересно без снимки.:wink:

The Mummy Returns напиша:
Можеби со снимки не би бил толку интересен ама замисли сеа ти дека Интер(претпоставувам за него навиваш) стигнува во финале на ЛШ и има еден куп шанси,плус му поништуваат чист гол заради офсајд а другиот тим иако неамл никаква шанса добива непостоечки пенал во 93 мин и ја зема титулата.И ти ќе се изнервираш и ќе му пцуеш се по список на судјата или ќе речеш - Е нема везе вака е поинтересно без снимки.:wink:
Па тоа е вообичаено.. да има судиски гречки кои некогаш и влијаат на конечниот исход. Тоа може да им се случи на сите тимови.. некогаш е оштетен еден некогаш друг.. тоа е реалноста. Но што ќе биде ако натпреварот биде прекинуван после секоја спорна ситуација? или не знам како го замислувате тоа со снимките.. Да се оспори резултатот после натпреварот? Значи резултатот од натпреварот ќе се знае по часови а можеби и денови.. нема баш некоја логика ова..

Видете вака. Фудбалот постои многу повеќе од оваа современа техологија и мое мислење е дека треба да си остане таков каков што си е. Ако нема судиски грешки и неправди нема се да е толку интересно, нема зашто да се вика судија педер ваков онаков и сл. Се ке се смени. Можеби по некои 100 години би се прифатил фудбал во кој би имало камери сензори бла бла бла...

Да се воведе технологија е повеќе од потребно, но не треба и комплетно да се компјутеризира фудбалот... За офсајди, дилеми околу голови, пенали, дилеми околу фаули... то да. Ама со чиповите е премногу

Не знам зашто сте се запнале сите со тоа дека цело време ќе се прекинува.Не зборам јас за секое паѓање да се бара снимка него само за најсомнителните ситуации а такви ретко има повеќе од 4-5 на натпревар.

Треба да се воведе технологија меѓутоа само за головите како во хокеј. За останатото мислам дека нема потреба.

Ја мислам да...Грешките на судиите да се видат најубаво

Јас сум ПРОТИВ,бидејки се губи убавината на фудбалот...
Токму така!
многу често се случувало послаба екипа у последна минута гол од офсајд да даде па да биде 1-1 и да се замрси работата во првенствата!
Со технологијата сето тоа се губи!

Редно време е. Се прават премногу судиски грешки!

Да треба да се воведе и тоа на следниов начин.
Да се воведат два тајм аути(ај така да ги наречам) по еден во секое полувреме, ако има спорна ситуација по барање на менаџерот или капитенот се оди кај четвртиот судија и главниот судија, двајцата капитени ја разгледуваат на тв снимка спорната ситуација и главниот судија треба да ја разреши дилемата. Прекинот не смее да биде подолг од 1 минута. На овој начин имаш по една шанса во полувреме да разрешиш ситуација која некогаш може да биде пресудна за мечот. Временското ограничување мора да го има за да не се заборават со разрешување на ситуацијата. А главноит судија кога ќе ја донесе одлуката треба да ја објасни својата одлука на капитените така да ќе нема дилеми за понатамошно карање и викање по судијата.
Еве и во тенисот имаат 3 шанси за прегледување на ситуациите, и на почетокот многу ги користеа но помина време се навикнаа и се користат многу ретко, така да мислам и во фудбалот ако се воведе ова ќе се навикнат и ќе се користат само во исклучителни ситуации.

Против сум.Се губи убавината.После нема да можеш да спориш со противничките навивачи.Ќе се знае кој бил во право.Подобро е без технологија, да останеме на стариот природен начин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom