Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, у ресторани у Прага на сметка имаш колку е препорачано да му оставиш бакшиш на конобарот.Првпат бев во Прага во септември, плаќав со картичка, и секаде ме прашаа: А колку да запреме за услугата?![]()
Секаде каде што седнав немаше во сметката напишано, туку ме прашаа колку ќе оставам. Првиот пат се збунив од директното прашање, па реков: А колку е нормално? Женската ми кажа сума од xx па нагоре, рече, што беше процент од сумата што требаше да ја платам. Наредните пати не прашував, само кажував јас колку да повлечат екстра.Да, у ресторани у Прага на сметка имаш колку е препорачано да му оставиш бакшиш на конобарот.
Па после тие 350 евра од Сендвичот, мислам дека ништо не е нормално. Теорија нема да го достигнеме тоа ниво на оставање бакшиш.Ако одам во МК, колку % е нормално да оставам бакшиш?
Па после тие 350 евра од Сендвичот, мислам дека ништо не е нормално. Теорија нема да го достигнеме тоа ниво на оставање бакшиш.
Така да, боље ти е уопште да не доаѓаш во МК.
Исплата бе.@Filip Telford
Од кога не си влезен в кладилница?
Немало милион уплата
10кк има бате.
Не знам за овај дали оставил 21 000 или не, појма неам али воглавно има луѓе што оставаат и такви бакшиши. Имам другари што работат по кладилници и одвреме на време има по некоја ваква приказна. Не памтам која е најголемата сума што сум ја слушнал ама 5 до 10 000 имало на мн пати. И претежно таков бакшиш оставаат оние што се заглавени по лихвари. В дупка 50 000 евра, погодил 10 000 и остава 150 евра бакшиш. Да зборува народо дека е офарда човек.

Има,мене ми оставиле 40к@Filip Telford
Од кога не си влезен в кладилница?
Немало милион уплата
10кк има бате.
Не знам за овај дали оставил 21 000 или не, појма неам али воглавно има луѓе што оставаат и такви бакшиши. Имам другари што работат по кладилници и одвреме на време има по некоја ваква приказна. Не памтам која е најголемата сума што сум ја слушнал ама 5 до 10 000 имало на мн пати. И претежно таков бакшиш оставаат оние што се заглавени по лихвари. В дупка 50 000 евра, погодил 10 000 и остава 150 евра бакшиш. Да зборува народо дека е офарда човек.
Те ебаа барем тебе или те помилувааИма,мене ми оставиле 40к
?Тоа е друг случај . Беше фер . Фати на Влт.Те ебаа барем тебе или те помилуваа?
Не знам што сте чудни. Во кладилници на едно ливче може да игра до 59.000 максимално уплата денари . Ако сака може и 10х лифчиња ама со ризик да му намалат на авторизација квотата. Ќе се шлае низ кладилници цел ден така . Има луѓе кои и преживуваат од ова секој ден .Вадат пари буквално . Има еден лик ми доаѓа и лупа 70.000 на 5 лифчиња . Па у друга иде послеПред околу 3-4 недели на другар му се посреќи. 2-3 дена потоа погоди 2 точни резултати фудбал, па за 100 денари уплата доби околу 150-180.000 денари, така нешто. Баш ке го прашам колку бакшиш оставил
![]()
Не знам што сте чудни. Во кладилници на едно ливче може да игра до 59.000 максимално уплата денари . Ако сака може и 10х лифчиња ама со ризик да му намалат на авторизација квотата. Ќе се шлае низ кладилници цел ден така . Има луѓе кои и преживуваат од ова секој ден .Вадат пари буквално . Има еден лик ми доаѓа и лупа 70.000 на 5 лифчиња . Па у друга иде после