Дали треба да повредиме или бидеме повредени за да сфатат (сфатиме) колку вредиме?

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Cim taa licnost bila prisutna vo mojot zivot, dovolno e da znam deka mi znaci i deka vredi. Nema potreba od toa da me povredi, pa da sfatam deka mnogu poveke mi znacela, od toa sto vsusnost sum mislela.
Sum bila povredena od bliska licnost, i stvarno boli, se custvuvas predadeno.Ne sum go smenila mislenjeto za taa licnost, seuste ja cenam i mi znaci, no sekakov kontakt prekinav so nea/nego. Se sto sme imale vo minatoto i e ubavo, ostanuva za mene, a se ona loso go zaboravam i probuvam da ja zaboravam i taa licnost.
So toa sto me povredil/a, samo mi pokazal/a deka e uste edna licnost koja treba da ja skrtnam od listata na poznati i da ja izbrkam od mojot zivot, nisto poveke.

mene bash toa mi trebashe, da go povredam i da go izgubam za da svatam kolku vsusnost vredese i kolku mi znacese. i toa e mnogu golema steta poshto od koga ke go/ja povredis, mnogu tesko e da go vratis. i ako go vratis, doverbata nikgoas nema da bide ista. ali jebiga, se deshava

Go imas vo zivotot,znaci ti znaes kolku vredi taa licnost i nema apsolutno nikakva potreba da te povredi za da svatis kolku vredi ili obratno,edinstveno sto bi mozelo da se sluci e da ja izgubis taa licnost i da svatis deka ti bila mnogu popotrebna otkolku sto si mislel, a sepak toj/taa e seuste istiot i vredi ni pomalu ni poveke od prethodno.Koga bi me povredil,sigurno nema da svatam KOLKU MNOGU toj vredi,naprotiv,bi go ramnela so nisto.

ако сум повреден секако дека ќе вратам се разбира

ако сум повреден секако дека ќе вратам се разбира

Хм...хм..хм......И шо, играчки ќе си играте??Јас те повредив, са ти повредиме..Мислам, глупо е..Ако некој стварно го сакаш, нема да се обидваш да го повредиш..

Дајми го-нати го. Тоа нема крај бе. Таа еднаш ќе удри, ти еднаш, па пак таа, па пак ти ... Нема ефект тоа, жива глусост е! Акоима со враќање ( "Е та ме повреди сега и јас ја видов каква е и колку вреди, ај сега јас да повредам за да ме види всужност колку и јас вредам?") Тоа нема ефкти никакви! Ако нормално не си се знаете какви сте, што ќе беше ако сите по еднаш се поврењдуваа за да сватат какви се навистина!?

dali nekoj ke ne povredi ne zavisi od nego, tuku zavisi od nas.. kako prvo kako ke se postavime sprema taa li4nost, dali uste na po4etokot ke i pokazeme deka nemoze da ne povreduva i da si igra bukvalno so nas.. ili ke i dozvolime da pravi sto saka so nasite 4ustva... ako sakame da ne bideme povredeni treba so cvrst stav da zastaneme pred li4nosta i da dokazeme deka nie ne sme nisto pomalku od nea.. tuku mozebi sme i nesto poveke... no ako vo nekoj sl4aj se slu4i da bideme povredeni toa treba da go prifatime kako sto e, deka se slu4ilo toa i nemora da vratime so ista mera za taa li4nost da svati kolko nie vredime, tuku dovolno e faktot sto taa li4nost ne povredila nas za da svatime kolku vsusnost vredi istata taa li4nost... mislam deka so toa sme nie vo prednost.. i sepak toa sto nie sme bile povredenite vo ovoj slu4aj da go smetame za edno iskustvo poveke i da ne dovolime povtorno da se slu4i toa...

Sigurno deka e taka,treba da povredime i da bideme povredeni za da svatime kolku vredime.Ne sne nie krivi,tuku gospod.Toj ja napravil coveckata psiha takva,da povredime nekogo za da svatime kolku vredime,duri i nekoi svacaat kolku im vredele drugarite odkoga ke umrat.

темава ја отворам за да видиме дали и на вас ви се има случено тоа што ми се случи на мене. да повредиш некого за да истата таа личност да свати дека и ти вредиш и дека и ти имаш сопствено јас. или пак спротивната страна на парата, а тоа е дали сте биле повредени и после тоа сте сватиле дека истата таа особа која ве повредила со право го направила тоа и дали ви дошол умот после тоа.

на мене пред некое време ми се случи да морав да повредам една личност и како контраефкт на тоа добив дека таа иста особа во наредниот момент свати дека уствари јас вредам повеќе од тоа што таа го замислувала.
Ми се има десено...да.
Да повредам некој за да сфатам колку всушност вреди таа личност.Но тоа се работи кои се случуваат.Мој сопствен избор и останува на тоа.:uvo:

па одкако ме повреди бившата, сфатив колку сум ја љубел, колку и значев а мислам дека и она сфати колку ми значела.
исто така кога ја изневерив, и двајцата приметивме колку ни значи врската, колку ја сакам и колку ме сака... :(

Да да да,треба редовно тоа,еве јас го практикувам тоа секој ден,редовно ја повредувам за да сфати колку вредам,треба да купам нова палка...
Палка на страна,очигледно треба да испаднеш копиле за да почне да те цени,иако незнам како постигнуваат да го свртат тоа на сфаќање некој работи,изгледа се е до суета.

Па често ја слушам реченицава, ама некако не се согласувам со неа. Ако мене некој ме повреди, не гледам како ќе сфатам колку вреди таа личност. Ќе сфатам само дека е идиот за кој не треба ниту да се нервирам, ниту да губам време плачејќи за него. Ако некој придонесува и прави јас да страдам, моето мислење за таа личност нема да биде баш многу позитивно.

Nikoj ne znae kolku vredi. Se dur nekoj ne ti kaze ili napravi bilo sto da svatis. Mnogu luge mislat deka znaat kolku vredat no SO GARANCIJA gresat

Ако некоја ме повреди ќе си ја барам грешката шо заебав. А да повредам некоја зато шо предходно ми го туриле курот, па сега да лечам комплекси да ја повредам за да докажам дека сум мадафака - НЕ !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom