Дали сте задоволни од Македонската кошарка?

jas neznam..nesum vo MKD samo nekogas gleam rezultati na internet..ama ete nekoi so se razbiraat kazuvaat..A ovie fersped me iznenaduvaat...10 godini po red sampioni i sea se borat da ne ispadnat u taa polosata cetvorka!
ajt...:salut:

Најпосетувани..., да. Ако се земе дека има четири клуба од Скопје, и на тие утакмици вкупната посетеност е 1500 гледачи, би се запрашале колку е тоа добро за еден град од 700 000 жители, ако посетеноста во Кавадарци, град од 40 000 жители е над 2000 гледачи на утакмица.

а што има врска ова со посетеноста? да не треба да значи дека во скопје треба по 10000 да има на секој натпревар!?а зашто лани и пред 2 години во кавадарци немаше ни 100 луѓе на натпревар!? зашто кога игра рома со наполи има 30 000 гледачи, а наполи кога е домаќин има 80 000? споредбиве во најмала рака се глупи... ова ти е исто ко на пример да има македонска хокеј лига и ќе видиш колку гледачи ќе има, 3 пати повеќе него на кошарка, така и ова твоево... и сарамсалино да влезе во 1 лига ќе има повеќе гледачи на стадионот отколку вардар кога ќе игра дома

а што има врска ова со посетеноста? да не треба да значи дека во скопје треба по 10000 да има на секој натпревар!?а зашто лани и пред 2 години во кавадарци немаше ни 100 луѓе на натпревар!? зашто кога игра рома со наполи има 30 000 гледачи, а наполи кога е домаќин има 80 000? споредбиве во најмала рака се глупи... ова ти е исто ко на пример да има македонска хокеј лига и ќе видиш колку гледачи ќе има, 3 пати повеќе него на кошарка, така и ова твоево... и сарамсалино да влезе во 1 лига ќе има повеќе гледачи на стадионот отколку вардар кога ќе игра дома
Добро значи ако сте вие задоволни со таа посетеност што ја имате тогаш нема јас што да ви се мешам. Штом сте задоволни нема шо повеќе муабет да правиме, ваша работа си е тоа.

Земи го само Аеродром, населба од речиси 100 000 жители, на кошарка одат 500 души, знам дека е мала салата и не собира шо знам повеќе од 1000 гледачи ама пак не е полна, да не правиме муабет за новата сала шо се праи сеа шо ќе собира 8000 гледачи мислам, кога е к'смет таа сала уопште да се наполни не знам

Таман човек ке помисли дека се намалија глупостите на форумов и одма те демантираат. Најде Кавадарчанец да ни кажува за посетеноста. Се собрале годинава еднаш 2000 луѓе и сега ќе кажува бајки зашто ние сме биле, да го цитирам „500„

Ај сега една споредба за Мзт, пошто за тоа Вардар, Работнички и остали ме заболе стојко. Вие 10 години немавте кошарка и оддеднаш ви направија дрим тим, и се попаливте. Еве кажи лани колку имавте просек на гледачи? 300...значи доста се пуваш со тие споредби.

Друго, Аеродром е општина од 100.000 ама Аеродром опфаќа и делови кои се у пичку матер одалечени од салата и кои никогаш не ни имале допир со кошарка.

и најбитно...Луѓето во Аеродром гледале играчи за кои вие можете да сонувате, го гледале Бодирога, Алан Дигбо, Карашев, Милиќ, Пеце Наумовски, Врбица Стефанов, Марк Дин, Фрејзер Џонсон, Видачиќ, Дејан Јовановски, го гледале Реал Мадрид, Порто, Жалгирис, Асвел... како може да иста посетеноста од тогаш кога се псотигнати најголемите успеси на македонската клубска кошарка и сега кога треба обичниот љубител на кошарката во Аеродром да гледа еден Фени кој е најдобар во лигава, а кога би играл во таа лига тогаш со оваа екипа, не би влегол ни во плејоф.

За вас е ова нешто ново, некој си циркуз кој поминува низ градот и нормално е да се пали цел град. Кога бевте слаби, имавте гледачи само 50 луѓе + полиција, сега ми кажуваш гачки тука.

И ајде тогаш побиј ме и кажи ми во 15-те години од постоење на самостојна лига, која екипа имала највеќе гледачи во просек?

Гледам многу ви е убаво и среќни сте со тоа што сте го постигнале затоа веќе нема да ви реплицирам на оваа и на слични теми, уживајте слободно во вашиот кошаркарски рај а ние обичните смртници ќе се обидуваме колку толку да животаркаме по полупразните сали.

Гледам многу ви е убаво и среќни сте со тоа што сте го постигнале затоа веќе нема да ви реплицирам на оваа и на слични теми, уживајте слободно во вашиот кошаркарски рај а ние обичните смртници ќе се обидуваме колку толку да животаркаме по полупразните сали.

Не момак, вие уживајте во она што го имате, мислејќи дека е тоа рајот. А ние сме далеку од рајот, бевме некогаш таму и знаеме дека рајот е многу далеку од она што вие мислите дека е рај

Добро значи ако сте вие задоволни со таа посетеност што ја имате тогаш нема јас што да ви се мешам. Штом сте задоволни нема шо повеќе муабет да правиме, ваша работа си е тоа.

нигде не реков дека сме задоволни, но прво согледај ги фактите па после пишувај глупости. исто како сега да ти кажам скопје колку титули има освоено,а другите градови во кои спаѓа и кавадарци колку :tapp:

Не сум многу задоволен...

Кошарката како спорт е интересен и тензичен за гледање..во МКД каква таква ама пак е интересно да се глеа.Има тензични натпревари и дербија што привлекуваат навивачи ама тука треба и обичните гледачи да се заинтересираат.Треба малку повеке информираност сеа да видиме со ова БИБЛ лигата како ке одат работите.Гледам А1 почнаа со преноси на МАК фудбалот но тоа е веке друга тема.Не ни останува ништо друго освен да се надеваме на подобро и подобро.:toe:

Кошарката како спорт е интересен и тензичен за гледање..во МКД каква таква ама пак е интересно да се глеа.Има тензични натпревари и дербија што привлекуваат навивачи ама тука треба и обичните гледачи да се заинтересираат.Треба малку повеке информираност сеа да видиме со ова БИБЛ лигата како ке одат работите.Гледам А1 почнаа со преноси на МАК фудбалот но тоа е веке друга тема.Не ни останува ништо друго освен да се надеваме на подобро и подобро.:toe:
da se nadevame deka ke bide taka eden den i nie da napreduvame so sportov pak e bolje a do polani ne davaa ni prenos na televizija tvrdele deka nemalo dovolno finansiski sredstva a parite koi sto treba da odat vo MTV i da davaat prenos go lapnal nekoj drug i ete ti....da imalo prenos...eden den doma ke gledas ke ti stane interesno drugiot pat u sala...i taka se polnat tribinite..pa sea ke vidime sto ne ocekuva za ponataka :toe:

Кошаркава е далеку од добра. Последен пример беше последниот гледан натпревар на МЗТ на домашен терен против Торус. Жалосно, мизерија, трагедија...не знам како да ви опишам што си мислев додека ја гледавме утакмицата. Мислам дека ништо посебно не се ни другите екипи кои се за само една класа подобри од МЗТ.

Се погоди пред некоја недела да има пренос во исто време од некој Еврокуп на странскиве телевизии и директен пренос од БИБЛ лигата. Мислам дека нема потреба од мој коментар. Уште еднаш ќе кажам ТРАГЕДИЈА!!!

Убаво ја прочитав цела тема, и гледам Радикал пишал како може да се спореди оваа лига со онаа некаде 96-97-98 па и 2000-2001. Тогаш имаше кого и да гледаш, почнувајќи од домашните играчи, па се до странците кои беа носени тогаш.

Кога се ќе се собере мислам дека не иде на добро македонската кошарка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom