Famous Last W
I LoV3 YoU..
- Член од
- 24 август 2007
- Мислења
- 1.515
- Поени од реакции
- 5
Абе добра е сега лигата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе добра е сега лигата.
Најпосетувани..., да. Ако се земе дека има четири клуба од Скопје, и на тие утакмици вкупната посетеност е 1500 гледачи, би се запрашале колку е тоа добро за еден град од 700 000 жители, ако посетеноста во Кавадарци, град од 40 000 жители е над 2000 гледачи на утакмица.
Добро значи ако сте вие задоволни со таа посетеност што ја имате тогаш нема јас што да ви се мешам. Штом сте задоволни нема шо повеќе муабет да правиме, ваша работа си е тоа.а што има врска ова со посетеноста? да не треба да значи дека во скопје треба по 10000 да има на секој натпревар!?а зашто лани и пред 2 години во кавадарци немаше ни 100 луѓе на натпревар!? зашто кога игра рома со наполи има 30 000 гледачи, а наполи кога е домаќин има 80 000? споредбиве во најмала рака се глупи... ова ти е исто ко на пример да има македонска хокеј лига и ќе видиш колку гледачи ќе има, 3 пати повеќе него на кошарка, така и ова твоево... и сарамсалино да влезе во 1 лига ќе има повеќе гледачи на стадионот отколку вардар кога ќе игра дома
Земи го само Аеродром, населба од речиси 100 000 жители, на кошарка одат 500 души, знам дека е мала салата и не собира шо знам повеќе од 1000 гледачи ама пак не е полна, да не правиме муабет за новата сала шо се праи сеа шо ќе собира 8000 гледачи мислам, кога е к'смет таа сала уопште да се наполни не знам
Гледам многу ви е убаво и среќни сте со тоа што сте го постигнале затоа веќе нема да ви реплицирам на оваа и на слични теми, уживајте слободно во вашиот кошаркарски рај а ние обичните смртници ќе се обидуваме колку толку да животаркаме по полупразните сали.
Добро значи ако сте вие задоволни со таа посетеност што ја имате тогаш нема јас што да ви се мешам. Штом сте задоволни нема шо повеќе муабет да правиме, ваша работа си е тоа.
da se nadevame deka ke bide taka eden den i nie da napreduvame so sportov pak e bolje a do polani ne davaa ni prenos na televizija tvrdele deka nemalo dovolno finansiski sredstva a parite koi sto treba da odat vo MTV i da davaat prenos go lapnal nekoj drug i ete ti....da imalo prenos...eden den doma ke gledas ke ti stane interesno drugiot pat u sala...i taka se polnat tribinite..pa sea ke vidime sto ne ocekuva za ponatakaКошарката како спорт е интересен и тензичен за гледање..во МКД каква таква ама пак е интересно да се глеа.Има тензични натпревари и дербија што привлекуваат навивачи ама тука треба и обичните гледачи да се заинтересираат.Треба малку повеке информираност сеа да видиме со ова БИБЛ лигата како ке одат работите.Гледам А1 почнаа со преноси на МАК фудбалот но тоа е веке друга тема.Не ни останува ништо друго освен да се надеваме на подобро и подобро.![]()