Дали сте за да се врати старото знаме

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување

Сакате ли да се врати старото знаме од Кутлеш

• Да

Гласови: 145 85,8%
  • Не

Гласови: 24 14,2%

• Вкупно гласачи
    169
F

FilipMacedon

Гостин
Испровоциран од многуте кои што отвараат теми за да прашат дали ни одговара нешто што не оди во наша корис,јас прашувам спротивно,дали сте за враќањето на нашето вистинско знаме од Кутлеш, кое го користеле Филип,Александар и Самуил нашите великани,а во деведесетите насилно Грците ни го променија

Грците не го променија. Го променија оние кои добиле мандат од луѓето во Македонија.

Не дискутирам. Одговорото е да. Крај.

Ајде да ни удрат вето Грците и да си го вратиме знамето, името и се што ни припаѓа.
Да покажеме дека имаме гордост барем еднаш.

Супермен ке го врати....Џабе сакаме ние, нема теорија да се врати!

Не. Повеќе ми се допаѓа и повеќе сум приврзан кон него.
А и ова знаме се користело во времето на Александар Македонски.

Секако дека сакам. Нека се врати знамето, да не го менуваме името и сите членови од уставот на РМ кој биле сменети поради притисокот на Педерија да се вратат по старо :)
Еј и луѓе ако сакате да се врати знамете дајте пари и ќе го најмиме Чак Норис или пак Стивен Сегал и они ќе средат работа :)

А зошто да не им го пратиме Рамбо, ипак тој е најјак, ги тепа сите!!!

Онтопик, моменталното знаме си е добро, ама и да се врати старото нема да е проблем. Приоритет би било името да се задржи во оригинал, знамето е секундарно, бидејќи веќе ни го турија од тој аспект.

Сега да се крене прашина за старото знаме, ќе направи негативен фидбек во „преговорите“ за името. Прво името, потоа се друго. Бидејќи ако ја добиеме таа битка, другите ќе бидат многу поедноставни за решавање.

Ти кажав ја како може се да се постигне :) Само некој нема муда, или нема желба.
Арно де, знам како треба т.е. како може. Сакав да го прашам авторот на темата дали има мастерплан, или не анкетира :smir:

Не. Ова повеќе ми се допаѓа.
Интересно, што и "вентилаторот" не е случајно поставен. Пронајдени се мотиви малтене реплични на она што го имаме како знаме, од дамнина.

Болката е во т.н. надворешно исфорсираната одлука за промена. Болката ќе беше помала да со таа промена добивме нешто. Но, напротив - од нас се бараат уште промени. Од инат би го вратил знамето, да можам. Иако актуелното знаме на Република Македонија го сакам и почитувам, го веам и ценам - како знаме на мојата држава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom