Дали сте среќни?

• Креатор на темата Креатор на темата Pretty bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Со оглед на тоа дека сум здрав и прав, семејството ми е тука, имам круг на луѓе на кои можам да им верувам и ги сакам, во глобала се чувстувам среќен. Можеби немам премногу но сум благодарен и на тоа што го имам, зашто знам дека некои имаат и помалку.

...

'Cudno e kolku malku ni e potrebno da bideme srekini ,a uste pocudno e kolku toa malku sekogas ni nedostiga'-poznata misla i spored mene mn vazna!
me interesira dali ste srekni i zadovolni od ona sto ste vie kako licnost i dali ste zadovolni od ona sto go imate.denes retko koj e zadovolen i sekogas se bara poke,poke za da se stigne do najmnogu.a koga ke se stigne do toa najmnogu pak nema zadovolstvo.ne sme srekni a prv i najvazen faktor poradi koj bi trebalo da sme PRESREKNI a ne srekni e toj sto sme zdravi i pravi!
pa povelele...:helou:

Не сум среќна, задоволна на моменти, не и среќна.
Да, чудно е колку малку ни треба за среќа, а колку често тоа малку што треба да го добиеме го заменуваат со многу и матријалност, што е тривијално и глупаво но е најчест феномен во животот.

Потоа среќата сама по себе која е релативна, недофатлива на моменти, непостојана.Никогаш не може да се дефинира среќата сама по себе, понекогаш е тука, понекогаш не, понекогаш знаеме зошто или не.

Со сама себе сум задоволна, се трудам секој ден да бидам се посреќна, да го сменам тоа што ми смета, да го задржам тоа што ми се допаѓа, што не е така лесно.

За среќа обично треба толку малку, но никогаш тоа не ни го даваат, обично тоа е тоа што го немаме.

Ех, среќа. Што беше тоа среќа? Среќата е реткост според мене, нечија привилегија. Некој е можеби виновен за сопствената несреќа, ама некој и не. Кај му е крајот. Колку и да филозофираме или поставуваме постулати за среќа, или правда или пак друга ваква некоја ,,тешка,, категорија пак ќе загини некој како Тоше и одново ништо нема да ни биде јасно. Среќата ја имам во мали количини. Таква и ја сакам. Во големи количини проследена со големи успеси ми е застрашувачка.

Многу малку ми треба да ме направи радосна...
За среќна...би можела да кажал дека сум среќна кога и на 30 години ќе го имам тоа што сега ми причинува радост и задоволство.

среќен сум што не сум секогаш среќен, затоа што ретки се моментите кога сум среќен и тогаш најубаво ја доживувам среќата и покрај тоа што ке знам дека можеби некогаш со недели а можеби и месеци нема повторно да ја почувствувам. Сепак во поголемиот период и покрај тоа што не сум среќен ме одржува мислата дека некогаш повторно ќе бидам среќен. :)

Sreka momentalna sostojba kaj odredeni poedinci... Nikoj ne moze da bide sreken celoto vreme... najcesto nekoi raboti koi ke ni se slucat, gi pottiknuvaat tie sitni raboti koi ni stvaraat custvo na radost, sreka, ispolnetost... Normalno, site nie na momenti sme srekni, samo sto nekoi od nas znaat poveke da gi cenat tie raboti i podolgo da uzivaat vo srekata koja im se nudi.

jas mislam deka sum bila srekjna ponekogas....ustvari sum bila,ama sega ne sum...:(

Сум а и кога не сум се надевам дека повтортно ке сум срекна бидејки и животов од тој поглед е синусоида , како што е среќата релативитет:)

Можам да кажам дека сум среќна,имам се што ми е потребно,ЉУБОВ најмногу.И точно е дека не можеш да бидеш целосно среќен,но во одреден момент една ситница може да ме усреќи и да ме направи бескрајно среќна.

среќен сум што не сум секогаш среќен, затоа што ретки се моментите кога сум среќен и тогаш најубаво ја доживувам среќата и покрај тоа што ке знам дека можеби некогаш со недели а можеби и месеци нема повторно да ја почувствувам. Сепак во поголемиот период и покрај тоа што не сум среќен ме одржува мислата дека некогаш повторно ќе бидам среќен. :)
mi se dopaga tvoeto mislenje i toa sto vsushnost ti sekogas si sreken.prodolzi taka

Бидејќи сите што ги сакам се покрај мене тоа значи дека сум среќна. Се може да ме направи среќна дури и некоја најамала ситница. Нормално е некои денови човек да не се чуствува среќен, но тоа си поминува.

ne znam! :toe: ednostavno ne znam! ili sum premnogu srekna ili sum vkrajno depresivna....poveke pati sekavajki se na ubavite raboti koi mi se slucile ,sekavajki se na momenti koga sum bila srekna stanuvam depresivna....cudno... a inace ......mislam deka sum srekna.....mada ne celosno... lele lugje psiha sum so da se prai :icon_eek:

среќен човек сум!се разбира дека понекогаш бубачките во глава ме тераат да не мислам така!но јас пресреќен човек!и го сакам мојот живот колку и да ми изгледа глупав и неубав на моменти!

Да, среќен сум затоа што никогаш не си давам преголеми очекувања и ветувања, а потоа најчесто ги надминувам тие што дополнително ме усреќува, се радувам на ситни и банални работи и оптимист сум по природа

Во глобала,да,среќна сум.Се разбира има некои настани или нешто кое што допринесува таа моја среќа малце да се помати,но сепак сум среќна.
Имам покрив над глава,,јадење,здрава сум,опкружена сум со љубов од најблиските(тие другите кој ги шиша),ги имам тие мои некои мали секојдневни задоволства,ништо не ми било ускратено...Уживам во мојот живот,се полнам себеси со позитивна енергија и се заштитувам од негативна енергија.Па,да би можело да се каже дека сум среќна.
Се разбира не ми е се розево и некад мислам дека сите бродови ми потонале,но сепак се посветувам на тоа што ме прави насмеана и весела и ги пребродувам тие периоди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom