Дали сте патувале со авион?

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
Ne mozam da svatam nekoj koj se plasi od letanje. Vo avijacijata sum skoro 13 godini i ne mi se slucila pogolema nesreka i se dodeka se sledat pravilata, letanjeto pretstavuva bezbeden nacin na prevoz i golemo zadovolstvo . .

Vo pincip patuvanjeto so avion e dosega najbezbedniot sistem, vo odnos na avtomobil ..sigurno nekolku pati posiguren..:STATISTICKI...,a i realno nikade ne postoi takvo nivo na kontrola na opremata , regulacija na sistemot,proverka na posadite.... itn.itn....no normalno, sranja se slucuvaat...:)
Statistikata ne znaci nisto koga e vo prasanje poedinec...i najgolemiot strav koj e javuva e od podsvesnata pomisla deka vo slucaj na incident sansite da se prezive se NULA. Taka e skoro sekade i kaj brzite vozovi i kaj avtomobilite i kaj brodovite vo ledena voda , no postoi iskra nadez...ovde nema.....

Jas mislam deka nema sega zaasega podobar nacin da stignes do sakanata destinacija, 1. se osekas kako gospodin, 2. ne se guzvas, 3. vo najkratok mozen rok si tamu (zamisli so avtobus kako bi bilo da odis do Egipet) + mnogu se udobni sedistata, imas televizor :tv:, jadenje pienje itn. :pusk::drk:. da ne dolzam mnogu AVION E ZAKON

se imam vozeno mn pati...i ne mi e bas neso mn strav osven momentot koa sletuva...

да имам и тоа многу пати, а и немам никаков страв :):):)

не...а нема ни да летам на железни птици :kesa:

Многупати....нон стоп....не ми е страв напротив уживам!

Патувам со авион редовно , статистички докажано најбезбеден и најбрз превоз .

Не, здравје боже ... Има време :)

daaaaaaaa bi letala....ne sum probala ama mnoguuuu sakam ic ne mu se plasam:))):salut:

3 пати до сеа ..Франкфурт - Скопје

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom