Дали сте крстени во црква?

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте крстени во црква?

• Да.

• Не и не планирам.

• Не, но планирам.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Да крстена сум во црква али појма немам на колку месеци:toe:

Како бебе, уште сум немала годинка мислам. Само сеа не сум сигурна во која црква сум крстена.

Е јас сум крстена. И пак никој ништо не ми мојт 8)

сум, ама не по моја желба т.е ради реда ме крстиле, дка ете, таков бил адетот. иако според моите сознанија таквото крштевање уствари не е библиско...ама тоа е...како бебе не можеш да се буниш

Дааа ного јасно...

Да...Па мислам дека сите христијани се крстени во црква...не знам што е поентата на темава?

CyberBop напиша:
Да...Па мислам дека сите христијани се крстени во црква...не знам што е поентата на темава?

Епа не баш сите се крстени во црква. Јас сум крстен на мала возраст, но познавам луге кои НЕ се но сепак веруваат во бога...така да тоа е поентата..

Секако дека сум крстен во црква.Дури имам и слики како доказ дека сум крстен во црква.

да но не како бебе малку подоцна во раните детски години

CyberBop напиша:
Пролистај малце поназад во темава и види дали се сите крстени :wink:

jas sum krsten vo crkva....spored biblijata koga se krstevas dobivas angel cuvar, bez kogo ne mozes da odis vo rajot ......

Goddess of Chaos напиша:
Не сум, и ептен ми е мило!
Кој друг тука е и официјален атеист, бе? А? 8)
Татко ми не дозволил да ме крстат само поради некоја традиција, за да одберам она што сакам кога ќе сакам и ако сакам, а мајка ми, бидејќи е од оние "средовечни религиозни фанатички, кои патем веруваат и во црна магија", секако пукнала од мака.
И што одлучи ти како ќе се викаш(ако не е тајна)? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom