Дали со физичка сила се докажува вистинитоста на верата?

• Креатор на темата Креатор на темата Ag0rA
  • Време на започнување Време на започнување

Дали мислите дека со физичка сила се докажува или се докажувала вистиноста на верата?

• Вкупно гласачи
    31
- Ако некој ми удри шамар на правдина, нормално дека ќе му вратам! Веќе објаснив со Христовиот пример што значи вртењењето образ-незначи дека некому ќе му дозволам насилно да ми ја здроби фацата па цел живот да бидам инвалид.Pa neli odmazdata e na Boga?????
Праведна одмазда!??? Одмаздата ќе биде Господова, а не човечка. Бог ќе наплатува за човечките гревови.
contradictions!!!

- Ако некој ми удри шамар на правдина, нормално дека ќе му вратам! Веќе објаснив со Христовиот пример што значи вртењењето образ-незначи дека некому ќе му дозволам насилно да ми ја здроби фацата па цел живот да бидам инвалид.Pa neli odmazdata e na Boga?????
Праведна одмазда!??? Одмаздата ќе биде Господова, а не човечка. Бог ќе наплатува за човечките гревови.
contradictions!!!

И?
Која е според тебе, контрадицкијата?

pa ete se cudis na poimot pravedna odmazda a odma ti tekna da vratis koga nekoj te udri.

pa ete se cudis na poimot pravedna odmazda a odma ti tekna da vratis koga nekoj te udri.

Е да, ама и посочив чија ќе биде одмаздата-Господова, според Неговито строг и прадвеен суд а не според чоивечкото расудувањ еи желба за чиста одмазда.
А ако некој ме удри, нормално дека ќе се бранам. Лудост би било да оставам да ме скршат од ќотек, понајмалку ќотек без моја кривица. Христа Го тепаа и Го убија без на стори ниедно лошо дело. И каде е сега контрадикцијата? Очигчледно дека „вртњето„ образ го сметаш за „вртење„ во физичка смисла.

pa ti si vo kontradikcija. da vratis i da go udris po drugiot obraz ne pisuva vo tvojata biblija tuku vo Satanic Bible!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom