Дали сме сами во вселенава?

• Креатор на темата Креатор на темата RapToR
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Моето размислување е дека ние не сме сами во вселената. Има и други цивилизации кои се понапредни од нас, и не сакаат да стапат во контакт со нас, бидејќи ние со нашето незнаење и алчност можеме да се самоуништиме. :toe:

A што ако тие другите си мислат дека ние сме поразвиени од нив,,,??????

A што ако тие другите си мислат дека ние сме поразвиени од нив,,,??????
Ако мислат дека сме... а за тоа го тупат на форуми како нас... чорба.

Ако пак дошле тука од некои десетици+ светлосни години и пак мислат дека сме поразвиени од нив тогаш или избегале од некоја нивна институција... или па виделе нешто па што се убедиле во тоа.

Универзумот пред се не е безконечен бидејќи ако е безконечен би имало и безконечно многу ѕвезди. А сите тие ѕвезди би светеле. Па пропорционално навечер цело небо би било светло од тие ѕвезди. Ама сепак од тој голем број на ѕвезди и платени сигурно има барем 1 друга врста на живот. Можеби не како нас можеби се само мали организми али и тоа е живот.

ne sme sami, ama isto ko da sme sami, zatoa sto sme oddaleceni so svetlosni godini a vtoro i da ne sme taka daleku ne mozeme da komunicirame oti oni nemaat poim za nasata covecka civilizacija nitu nie za nivnata.

Не сме сами,веке е откриено ама се крие од нас.Претпоставувам дека е така!

Па оваа тема ја отворив бидејќи ме интересира што вие мислите...дали сме сами во вселената...Јас мислам дека не сме..дека некаде во другите галаксии постој исто така друг свет каде што се одвива друг живот а и мислам дека таму би биле или понапредни или сеушта се води живот во крамено време. Како и да е тој свет можи да е мн мн мн одалечен од нашата галаксија. Лично како вселената ја замислувам како на пример 20 или повеќе Тихи океани и дека нашата галаксија е само една малечка рибка во тој океан ааа нашата земја е едно зрнце песок во тој океан. Ова е затоа што така јас на пример ја замислувам. Што мислите дали постои друг живот во вселената?

--> п.с. Не тресете глупости!
nema sansi da sme sami

Јас мислам дека сме сами, дефинитивно сме сами, нема никој друг во вселената, вонземјани, нло.. не постои такво нешто

УФО-лозите бараат Обама да го отвори „досието икс“

Најпрво треба да се откриете и запознаете самите себе си, потоа тие околу вас, потоа човекот и човековиот мозок... дури отпосле може да тражете живот на другите планети... дали сме сами ? не.
Надвор има многу луѓе кој не сте ги запознале... толку многу што никој никогаш неможе да биде сам...бргу ви здосади од луѓето па барате друга хмм.. интелигенција ??

УФО-лозите бараат Обама да го отвори „досието икс“
тешко дека тоа ке се деси а и да се деси нема ништо да се докаже како и со британските досие x само ке бидат уште една интересна сторија. никогаш нема да се признае јавно за постоењето нло и контактите со вонземјани

ne mislam da filozofiram me mrzi ali NE SME SAMI

jas slusnav za najgolemiot generator ili kako i da se vikase deka sega brzo bese pusten pomegu germanija i avstrija mislam(ne mi ide geografija) i se zborese deka sega site misterii i najsitni 4esticki ke se otkrijat samo treba vreme...toa ke go ucat nasite sinovi itn taka da jbg zaboleme dali sme sami

И јас сметам дека не сме сами ама не знам зошто би се замарале за тоа дали сме сами или не кога нема да ни помогне за ништо.
"I never think of the future, it comes soon enough" - Albert Einstein
Важно ли е дали ќе не најдат или не...?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom