Дали сме сами во вселенава?

• Креатор на темата Креатор на темата RapToR
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Неограничен простор.
Следствено на тоа, неограничен број галаксии.
Следствено на тоа, неограничен број планети.
Следствено на тоа, неограничен број планети со живот.

Теориски гледано =)

не сме сами...како што постоиме ние на оваа планета и врска немаме што се случува на другите..така другите си живеат таму и врска немаат дека уствари постоиме ние...барем јас така мислам:smir:

Замислете една гоооолема пространа ливада,и само едно цвеќе во неа. Нелогично,така? Исто и со вселенава,јас сум убедена дека не сме сами. На крај краева,не морат тие да се приспособени за истите услови на живот ние шо ги имаме,можда не им е потребен кислород и вода за да преживеет....

hmm

temava e top , najnormalno e deka site veruvame deka ne sme sami i jas taka smetam ama najmnogu me nervira sto mozebi i nikogas nema da doznaeme :S toa amerikancite se krijat od nas i da se pojavi nesto :D:D:D :tapp::tapp:

100 милијарки галаксии X 100 милијарди ѕвезди! Удри есап колкави се шансите само овде да има живот. Едноставно објаснување ама ефективно :)

Неограничен простор.
Следствено на тоа, неограничен број галаксии.
Следствено на тоа, неограничен број планети.
Следствено на тоа, неограничен број планети со живот.

Теориски гледано =)

Sledstveno na toa :) OGROMNI RASTOJANIJA...za bioloski poddrzana inteligencija (inteligencija vo biolosko...citaj smrtno..telo) NEPREMOSTLIVI , za onaa drugata ne postoime, ne sme interesni .................:)

Ne mi e bas logicno da sme edinstveni zivi sustestva vo tolkav vselenski prostor! Pa zatoa spored mene..........DEFINITIVNO NE SME SAMI!:nenene:

Нема Шанси да сме сами, мора да постои уште милиони други планети на кои има живот, иако не се откриени,
Пр, нашата планета е само едно зрно песок, од бесконечно многу зрна.

И јас мислам дека некаде,горе имаме комшии...Не е могуче да сме сами !! :vozbud:

Ај ти иди испеј некоја серенада на мојата комсика :back:

Па ако сме сами кој кур толку пари фрлаат НАСА и ојлевци дојлевци...... Сигурно има нешто ама се крие во тајност

многу логично дека не сме сами... ние сме само едно зрнце песок во споредба со тоа шо има даље натаму.. освен тоа шо сме тапа на технологија па неможеме да ѕирнеме

многу логично дека не сме сами... ние сме само едно зрнце песок во споредба со тоа шо има даље натаму.. освен тоа шо сме тапа на технологија па неможеме да ѕирнеме

Логиката секогаш не функционира. Логично е и да ни се претстават нели, од бесконечно планети со живот, зошто не ни се претставиле? И тоа е логично.
Нема логика, дури не видам не верувам. :helou:

Ја некако сигурен сум дека веќе нешто е откриено само се крие......

Вселената е бесконечно голема и не би било баш логички кога би биле единствените во универзумот прибидејќи постојат бесконечно мн галаксии,сончеви системи и планети.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom