Абе Муфте не значи гагање. Неможе да се објасни тоа. :pos2:
Муфте во Фудбалот е Инзаги, на муфте дава голови:pos2::pos2::pos2: само така можам да го објаснам.
Не сум МУФТЕ и многу се нервирам од таквите луѓе. Понекогаш сум фина и ги трпам ама ако се претера знам да им кажам не.
Таквите луѓе сепак најлесно си поминуваат во животот, секогаш живеат на сметка на други.
јок, “свое не даваме-туѓо не бараме’’ .Не знам од што би терал муфте, цигари имам во секој момент, упаљач исто. Може да се деси ретко да зеам некоја пара во лер ако ми е т'нко ама враќам одма и без искључоци.
На гагачи имам кажувано “гитла“ исто.
давај само на тај шо знаеш дека утре ке ти даде на тебе
он: гагам се цигари ( сеа не сум некој милионер па да имам цело време -и ја некогаш загазам со парите) понекогаш некоја пијачка ( ама ако има некоја причина најнормално - онака за да се покаже некој дека има пари не зимам)
а и не частам женските па ако сака и нека пукнат...шо се па они толку повише од нас па ние да ги частеме нив
Не сум муфте, ама многу работи сум добил така во животот
Гледам вистински да го заслужам тоа што сум го добил.Ако нешто побарам од некој, а ретко го правам тоа, враќам веднаш.Исто и ако ми побараат нешто си го барам назад.Ама поради некои околности многу често сум добивал и добивам на муфте некои работи.Што да правам, не е до мене
Никогаш не сум бил гагаџија. Можеби понекогаш сум позајмувал по 50-100 денари од другари ама секогаш сум ги враќал. Единствено сум се гагал (ама многу ретко) за кредит за порака.
Ние Македонците сме си гагаџиски народ па затоа сметам дека секој што ќе каже дека не е гагатор лаже , разликата е дали е многу голем гагатор или помалку. Сепак кога е гага и киселина е блага
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.