Дали си "муфте" / "гагаџија"? :)

• Креатор на темата Креатор на темата .....
  • Време на започнување Време на започнување
Се гагам од тие што ми се гагаат мене :D т.е блиски другарчиња.
море кога е гага и солта е блага :vozbud::vozbud:

Абе Муфте не значи гагање. Неможе да се објасни тоа. :pos2:
Муфте во Фудбалот е Инзаги, на муфте дава голови:pos2::pos2::pos2: само така можам да го објаснам.

Не сум МУФТЕ и многу се нервирам од таквите луѓе. Понекогаш сум фина и ги трпам ама ако се претера знам да им кажам не.
Таквите луѓе сепак најлесно си поминуваат во животот, секогаш живеат на сметка на други.

јок, “свое не даваме-туѓо не бараме’’ :).Не знам од што би терал муфте, цигари имам во секој момент, упаљач исто. Може да се деси ретко да зеам некоја пара во лер ако ми е т'нко ама враќам одма и без искључоци.
На гагачи имам кажувано “гитла“ исто.

давај само на тај шо знаеш дека утре ке ти даде на тебе

он: гагам се цигари ( сеа не сум некој милионер па да имам цело време -и ја некогаш загазам со парите) понекогаш некоја пијачка ( ама ако има некоја причина најнормално - онака за да се покаже некој дека има пари не зимам)
а и не частам женските па ако сака и нека пукнат...шо се па они толку повише од нас па ние да ги частеме нив

Не сум муфте, ама многу работи сум добил така во животот:)
Гледам вистински да го заслужам тоа што сум го добил.Ако нешто побарам од некој, а ретко го правам тоа, враќам веднаш.Исто и ако ми побараат нешто си го барам назад.Ама поради некои околности многу често сум добивал и добивам на муфте некои работи.Што да правам, не е до мене:)

Никогаш не сум бил гагаџија. Можеби понекогаш сум позајмувал по 50-100 денари од другари ама секогаш сум ги враќал. Единствено сум се гагал (ама многу ретко) за кредит за порака. :)

Не, никогаш не сум била.И ме нервираат таквите кои се дружат со одредени особи само заради корист.

Или по тетовски дали се гребеш или дали си гребатор. :)

Ја нон-стоп муфте тепам. Кога и да најдам прилика за муфте искористувам.

Хаха ми ја погодивте темата гага :pos2:
Знам да се гребам ама имам и знам да частам често пати!

Ние Македонците сме си гагаџиски народ па затоа сметам дека секој што ќе каже дека не е гагатор лаже , разликата е дали е многу голем гагатор или помалку. Сепак кога е гага и киселина е блага:vozbud:

Не живеам на муфте ама со другарите цело време се муфтосуваме (со поблиските)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom