Дали секогаш треба да се кажува вистината?

• Креатор на темата Креатор на темата АуРоРа
  • Време на започнување Време на започнување
Вистина!!!Вистината е најдобра!!!
Ама повеќе им се верува на оние кои лажат!!!
Жалосно ама ВИСТИНИТО!!!

Не секогаш. Вистината е најдобро да се каже, точно, ама има ситуации кај што мала лага, или барем притаена вистина, би била многу покорисна од голата вистина.

И да не се лажеме, сите лажеме. :icon_lol:

Nema zasto da ne se kazuva vistinata.. iskreno mislam i pokraj se i pokraj site snoseni posledici treba da si ja kazeme vistinata mozebi i ke upali onaa stara pogovorka koj priznava pola mu se prostuva! Sekogas ja kazuvam vistinata mozebi nekojpat vo poinakva forma, oblik no sekogas vistinata! Najmnogu nesto sto pocituvam e ISKRENOSTA!!!!

zavisi vo koi situacii treba da se kazi vistinata...aaaa tie sho lazat naj naj najjjj mn gi mrazam i mn mrazam ko ke lazi nekoj i se koolni deka ja kazva vistinata..e takvite na kraj ostanvat sami..nikoj ke gi neki...:toe::salut:

95% од ситуациите треба. Не чини многу да се лаже. Што повеќе запаѓаш во лаги поголеми проблеми ќе си имаш подоцна.

Земајќи ги у предвид двата вида лажење/кажување вистина.
Криеш нешо у твоја корист, а се надеваш дека не би штетело.
и
Криеш работи од луѓето, работи шо ги мислиш за нив и слииично.

За второто, tralalalalala, DA.
Ко прво, животов ни е и онака пренервозен за уште да се фрустрираме ради стфари шо немаме храброст да им ги кажеме на луѓето (човечки и спонтано да им ги кажеме нормално), можда и од страв дека ќе бидеме сами ако кажеме што мислиме наместо она "стандардот".
Епа ја не се плашам, и не земам такви информации на мој товар; живеј слободно, кажи што мислиш (најчесто нормално, не секогаш, и тоа е вештина) и терај даље, направи си ја среќата, и не собирај отпадоци во душата.

А за првото, нормално дека мора да се лаже! :icon_lol::P

и јас сум за стално да се кажува вистината,и многу се нервирам кога некој ке ме излаже за нешто (али така нешто по сериозно),а не за некои ствари како - убава сум?! И сеа нема смисла да ти кажат НЕ и ај ке подлажнат ДА ке кажат..ама затоа и не ни поставувам такви прашања:)... Несакам да се лаже,ама кога мора.. btw најчесто го лажам класниот! кај беше 1vi час? - Ми затворија врата! :toe:

NE, ima raboti za koi sto ke me prashaat a primoran sum da lazam, zatoa shto ne sakam nekoj da doznae

Зависи. Ама сепак мислам дека треба

Зависи за што. За озбилни работи 100%. А и за озбилни работи знам да правам мајтапи ги лажам колегите на факс. Прво викаат абе ај овај лажи, ама после некако ке се уплашат. И на крај секако вистината

ponekogas lagata e potrebna,posebno koga mozes da povredis nekoj drag ako mu ja kazes vistinata...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom