PSYtisfaction
Царевата ќерка
- Член од
- 30 јуни 2006
- Мислења
- 3.922
- Поени од реакции
- 527
Многу нормално дека не можам со сите подеднакво да се однесувам, ама уште понормално е тоа дека карактерот ми е тој, и не можам да го менувам за секој партнер, нали овај. :wink:
Јас сум таа истата, ама секако дека не можам со секого да бидам иста, затоа што и луѓето околу мене се различни, па секој од нив бара различна доза на внимание, различни муабети, различна доза на нежност и покажување на емоции, секој сака различни нешта... Тоа е како со пријателите; се адаптирам на секој од нив според неговиот карактер и однесување, притоа трудејќи се да ги истакнам цртите од мојот карактер што се најслични со неговите, да ги покажам оние помалку сличните, и делумно да ги скријам оние целосно различните.
Ова не значи дека ќе глумам лудило, нешто што не сум, дека ќе се преправам и дека ќе му правам лице... Само на секого различен аспект од себе си му “сервирам“, а само на многу мал број луѓе им се “сервирам“ целата, од сите аспекти.
Ја немаат сите таа чест. 
Сепак во суштината сум таа, истата, не сакам да глумам некој кој не сум.
Јас сум таа истата, ама секако дека не можам со секого да бидам иста, затоа што и луѓето околу мене се различни, па секој од нив бара различна доза на внимание, различни муабети, различна доза на нежност и покажување на емоции, секој сака различни нешта... Тоа е како со пријателите; се адаптирам на секој од нив според неговиот карактер и однесување, притоа трудејќи се да ги истакнам цртите од мојот карактер што се најслични со неговите, да ги покажам оние помалку сличните, и делумно да ги скријам оние целосно различните.

Сепак во суштината сум таа, истата, не сакам да глумам некој кој не сум.