Дали премолчувањето е лажење?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Не е лажење ама го јадеш исто ко за лажење :) :P
Баш така. Ако премолчиш, а после те откријат - тешко тебе. Ако излажеш па после те откријат - исто.
Така што... вистината секогаш кажувајте ја и нема зошто да се секирате:wink:

Не е исто нормално иначе исто би се викало:pos2: али некогаш може да е и полошо од лажењето дефинитивно

не , премолчување е премолчување , не залудно го викаат премолчување , да беше лажење , лажење ќе го викавме

Premolcuvanje.......... podobro bi bilo sokrivanje na vistinata.
Razlikata pomegu lazenje i premolcuvanje na vistinata e mala ( narodski kazano linijata e tenka:pos2:). no sepak ne e ubavo da se premolcuva vistinata zatoa sto nekogas poradi toa mozi da ima teski posledici no........ i pozitivni nesta:D

не е лажење

или барем јас така се тешам

vo zavisnost od posledicite...znaci ako se losi ne trebalo da premolci=laze
a ako stanuva zbor za dobra rabota a ja premolci pak e laga(vie nema da doznaete-izlazani ste)
no ima i slucai kade samata SITUACIJA bara DA PREMOLCITE togas samo ne e laga

Некои прашања не заслужуваат одговор! :vozbud: Или, со други зборови, премолчувањето е понекогаш добро, во зависност од деликатноста на ситуацијата.

Ако лажењето е кажување на нешто што не е вистина, тогаш некажувањето ништо не е лажење.

Да, да јас стално ке ке одам кај педагогон за некоја беља молчам молчам значит лажам и кога ке ме откријат пак молчам молчам значи вистина било зш иначе одма ке се побунам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom