Дали правдата е "око за око"?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Стари "Око за око,Заб за заб" сама по себе носи лош впечаток...барем така е протолкувана од општеството..
Поголемиот број од нас ја гледаат и како таква...
Барем јас колку што ги познавам луѓето,немам видено некој за добро дело да каже "Око за око,Заб за заб"
Можеби тој некој на добро дело со добро ке врати али поговорката нема да игра никаква улога тука..

па и да сакаш да се одмаздиш и да неќеш на крај секогаш тркалото се врти и на тие што не повредиле им се враќа дали од нас или од некој друг не е важно....али најслаткото е тогаш коа ќе чекаш и се ќе се нареди на крај

Кога сакаш да се одмаздиш некому,со тоа дозволуваш таа личност да те повредува уште повеќе.

хмм.. зависи до ситуацијата..
али ја сум одмаздољубива .. не чекам бог да го казни место мене... додека е на земјава јас да го казнам па горе после шо ќе го дочека.. негово е :D
ако ме навреди .. сеа зависи и од навредата..али ако ја премине границата е богами нема да го свртам другиот образ ќе му вратам со иста мера па последно да ми е.. битно нема да останам должна..
можеби не е секогаш вистинското решение.. али јас подобро се чуствувам кога знам дека сме ги израмниле сметките

Стари "Око за око,Заб за заб" сама по себе носи лош впечаток...барем така е протолкувана од општеството..
Поголемиот број од нас ја гледаат и како таква...
Барем јас колку што ги познавам луѓето,немам видено некој за добро дело да каже "Око за око,Заб за заб"
Можеби тој некој на добро дело со добро ке врати али поговорката нема да игра никаква улога тука..
мене искрајно око и заб не ми носат никаков лош впечаток.Тоа ми беше муабетот од кога знаеме за нас не учат на поговорка што ќе ја искористиш и цел живот ќе се колеш со брат ти. Зошто е тоа така?

Стари би сакал да имам одговор на тоа.

... и така јас одлучив да бидам добра како Исус, да го свртам другиот образ и да простам ...
Јок, не сум христијанка во секој случај.

Јас имам огромна мана, ретко сакам луѓе, она вистински да ги сакам и да направам се за нив, кога евентуално тоа ми се случува, секогаш сум тука и не прашувам зошто.Ако не дај „Боже“ се деси тие луѓе да ми згрешат I will hunt them down and kill them.
За сите останати, не сум заинтересирана. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom