Дали пишувате брзо на тастатура?

• Креатор на темата Креатор на темата влатко
  • Време на започнување Време на започнување
ен Е сипо рбрзод мебе.

Таман али кога се работи за семинарски и такви ствари побргу пишувам, абе у принцип ме мрзи да пишувам:icon_roll

Брзо.? Брзо да пишувам се научив 2-3 месеца. саа сум среден брз .. но ке ја усовршам брзината ..

Мислам дека сум таман..барем пишувам без да глеам у тастатура..:pos2:

Ако се залетам нема запирање, погледнувам во тастатура од време на време, али се надевам дека и тоа ќе го надминам, пишувам побрзо од сите што ги знам...:toe:

so fast

Kolku brzo kucas spored mene ke zavisi od toa kolku cesto go pominuvas svoeto vreme prvo pred kompjuter a potrebno e i cesto koristenje na mirc, msn i slicni aplikacii kaj sto e neophodno koristenjeto na tastaturata. Poznavam mnogu luge koi go koristat kompjuterot so godini a koga ke gi vidam kako klukaat kako kokoska na tastaturata duri mi stanuva smesno. Im veruvam na site clenovi na forumov deka se dobri vo rabotata so tastaturata od pricini sto pisuvanjeto na forumot bara koristenje na istata. Jas licno mnogu brgu nauciv da kucam i samiot ne veruvajki kako. Dali nekomu se veruva deka ako me prasate kako stoi rasporedot na bukvite po red nema da znam da gi kazam site a vo sostojba sum da iskucam cela edna dolga recenica so dve poglednivanja na tastaturata. Dali e toa nekakva si rutina neznam?! :aplauz:

Пошто од модераторот прочитав дека е екперт во брзо куцање, еве малку и на кирилица да не се налутат форумџиите кои користат кирилица. Како што вели тој и јас почесто користам латиница баш од истата причина т.е. често се бунам во користењето на Shift копчето и ги бунам ознаките кои ги ознацуваа буквите шШ, чЧ, ѓЃ, љЉ, њЊ итн. Поздрав ди сите форумџии!

Да, ама кога ке треба да пишувам на друга ( да не е моја дома ) ми треба 2-3 минути да се навикнам и на таквата... поззз

Брзо, бааѓи брзо. Додуша зависи и од расположението :wink: Некогаш прстите ми се побрзи и од мислите :vozbud:
Сето тоа заслуга на големите проекти кои бараат куцање на тастатура или како што јас сакам да кажам штракање а и благодарение на msn апликацијата.

na tastaturata ne mi gi pisuva bukvite gi nema izceznaa ;)
kako da naucis da kucas najlesno za novite decki koi sakkat da ucat da kucat samo FLASH IGRI textualni sto se nesto kako ovaa
Код:
http://www.arcadepod.com/games/play.php?id=ninjahunter

ima i drugi slicni pa i poteski od ovaa ali so vakvi igri po 1 sat da igras za 5 dena ke naucis da kucas brzo -bez da gledas vo tastaturata

брзо пишувам ама и грешам по нек0огаш

Пишувам доста брзо и со многу малку грешки.Некогаш кога не сум во форма се приклучувам на мирц на некој од тие квизовите што се и за 1 недела пак терам ултрабрзо:)

Чим више прашувате, да се пофалам: Пишувам екстремно брзо и затоа си имам ONE OF A KIND тастатура:

rfhz5kzqyntc05ag6n55.jpg

Офтопик: Одма да се пофалиш :pos:

Онтопик: Не пишувам незнам колку брзо, али доволно ми е мене :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom