Дали Обама е тој што одлучува?

• Креатор на темата Креатор на темата MakedoN_Ares
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
34
Обама избран за претседател...

Колку Обама ќе и наштети на Македонија?

И додека сите навивавме за МекКејн,и целата надеж ја положивме во 72-годишниот кандидат,Обама победи.

Дали мислите дека после победата на Обама САД ќе ја поддржат грција а нас ќе не заборават?

Јас лично мислам дека претседателот на САД е само една марионетка на „луѓето во сенка“ односно тие кои кажуваат што ќе биде и како ќе биде.

Тука изнесете ставови во врска со про-грчката политика на Обама.

Наебавме... демокративе секогаш биле посветени на балканот - од тоа се плашам, а републиканците на Ирак, Иран, Авганистан.. тоа е веќе традиционално.... а слушнав дека и луѓе кои биле доста послушни за војните во ексјугославија - се разбира во сојуз со терористите ќе бидат ставени на чело на моќни институции.

Ајде бе не кревајте паника. Се знае дека надворешната политика тие си ја зацртуваат со децении однапред. И плус не може Обама против националните интереси да им го прави ќефот на лобистите и Грците.

Ајде прво на една тема тврдевме ќе го изберат МкКејн...од ко се зафркнавме сега на темава ке разговараме т.е. ќе се тешиме оти и овај нема да ни наштети хехех И ако стварно Обама потпишал (тоа шо потпиша на прошлата тема) да, заебани сме :)

Наебавме... демокративе секогаш биле посветени на балканот - од тоа се плашам, а републиканците на Ирак, Иран, Авганистан.. тоа е веќе традиционално.... а слушнав дека и луѓе кои биле доста послушни за војните во ексјугославија - се разбира во сојуз со терористите ќе бидат ставени на чело на моќни институции.
вчера слушнав и сдс било умешано во колежите во босна. провиден си ебати....

онтопик: баракот е само една марионета. него го контролираат со даљинско како кога и што треба.

obama i osama se kao kuli bliznaci.
sal vtorite (b, s) imse razlikvaat.

osa.men od osasuna.

Obama ke bide marioneta.Ke igra kako sto kemu svirat:)mu ostavija recesija a mozda i depresija:)rano e uste dase govori .ke vidime ke vidime.show must go on:)

Македонија со овакви политички аналитичари не треба да се грижи за својата иднина :tv:

Обама избран за претседател...

Колку Обама ќе и наштети на Македонија?

И додека сите навивавме за МекКејн,и целата надеж ја положивме во 72-годишниот кандидат,Обама победи.

Дали мислите дека после победата на Обама САД ќе ја поддржат грција а нас ќе не заборават?

Јас лично мислам дека претседателот на САД е само една марионетка на „луѓето во сенка“ односно тие кои кажуваат што ќе биде и како ќе биде.

Тука изнесете ставови во врска со про-грчката политика на Обама.

Po odnos na boldiranoto...Obama nema da vnese nekoi drasticni promeni vo politikata na Amerika prema Balkanot,osobeno prema Makedonija.

Amerika e svetska velesila i kako takva nikogas nema da si dozvoli dadeniot zbor da si go porekne,kako sto bese slucajot so nekoi sitni ribi,kako Panama,Mexico i slicni na niv,koi se prodavaat za puknata para.

Se soglasuvam deka nikoj ne garantira dali politikata na SAD nema da go promeni svojot stav kon Makedonija,no kolku i da go menuva,SAD ke se drzi vo ramkite na svoite stavovi.

Toa se podrazbira i od planovite na Obama,koj jasno ima naglaseno deka prioritet ke mu bidat svetskata ekonomska kriza i stabiliziranjeto na situacijata na Bliskiot Istok,dodeka Balkanot i Makedonija nikoj nema da gi e*e 2 posto.

E pod toa sto Balkanot nema da biode prioritet za Obama,toa ostava troska somnez deka Grcija bi mozela da gi ,,tera konjite,,koga se raboti za makedonskoto prasanje i da izvlece nesto vo svoja polza od istoto.

No da se nadevame deka do toa nema da dojde.

Има некој што одлучува.

Тоа не е ниту Обама,ниту МекКејн ниту Буш.

Ама не знам што гледаат интересно во нас...

Има некој што одлучува.

Тоа не е ниту Обама,ниту МекКејн ниту Буш.

Ама не знам што гледаат интересно во нас...

Ех,душо златна,што не чепкаат нас...

Па еден од главните приоритети,планови и цели на американската мрсна политика е од светот да создадат глобално село...со една власт,една влада,една армија,една религија,една националност.

Но,тоа не е на добро.

Тој јавно изјави дека ја подржува Грција :nesvest:, и мие сеа што да мислимо :tapp: , Америка а и никој друг не ја знае вистината за нашата држава и посел ќе ни збора да мењавамо нешто и сл ... :nerv:

Како што кажаа и другите на темава, а богами истиот став е и на експертите... надворешната политиката на САД во брзо време нема да се смени. Мислев на онаа онаа политика која не засега и нас, а и да има така голема пресвртница во погледите и ставовите на САД и Македонија нема да биде за скоро, бидејќи Американците имаат многу поважни проблеми кои треба да ги решаваат во блиска иднина, од воените операции, до финансиската криза...

така да, нема потреба да се внесува паника.

Како што кажаа и другите на темава, а богами истиот став е и на експертите... надворешната политиката на САД во брзо време нема да се смени. Мислев на онаа онаа политика која не засега и нас, а и да има така голема пресвртница во погледите и ставовите на САД и Македонија нема да биде за скоро, бидејќи Американците имаат многу поважни проблеми кои треба да ги решаваат во блиска иднина, од воените операции, до финансиската криза...

така да, нема потреба да се внесува паника.

Токму тука не можам да се согласам. Можеби генералната политика нема да се измени премногу. Ама можат да направат измени во поглед на политиката кон Македонија токму зашто сме никаков фактор и една шака народ која не може да направи ништо страшно... Фала богу дека нема да им текне да се сменат драстично во поглед на Русија, да кажеме.... Ама мислиш ли ти, дека сите тие Грци околу него нема да сакаат услуга, која реално - не е нешто особено голема и комплексна?

Обама е само папет кукличка од позадина владеат и ќе продолжат да владеат банкарите.Истото ќе се случеше и да победеше Мекејн...хазарските центри на моќ си ја имаат обезбедено власта за долго долго време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom