Дали ние го избравме Господ, или тој нас?

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Господ не создаде нас така да одговорот е логичен за тие што веруваат во ова, за тие што не веруваат сметаат дека ние сме го избрале.

Патем смртта не е крај. Понатаму кој како во зависност од заслугите.

Zeng со оваа твоја реченица 100 % се согласувам

"Понатаму кој како во зависност од ЗАСЛУГИТЕ"

ТОЧНО ТАКА . КРАТКО ЈАСНО КАЖАНО .

Е инаку дека Тој не избрал нас..е многу недоречено...па нее ова лотарија па на среќниот добитник му се насмевнала среќата. Мислам имаше додаток оваа реченица..во смисла "не повикува во светлина"..........значи имало нешто , исполниле некакви критериуми , искажале некаков интерес ли , чесност , праведност ....па по некоја логика автоматски биле избрани ...инаку не би имало логика

Види верата е несвесна само кога се работи за религиозност а не и за плодоносна вера.Баш затоа и од евангелските христијани се инсистира на крштевање на возрасни личности кои свесно со целото срце и РАЗУМ веруваат во Христовата жртва. И не е вистина дека не се знае кој ќе биде спасен...Исус ни кажува, секој што ќе поверува и ќе се крсти ќе биде спасен!

Дали ке може да ми објасниш што сакаше да кажеш со реченицава предпоставувам е некаков лапсус.....

Иначе имаш многу интересни детали на профилов..
Потпис...Господ ми е знаме...
Аватар...Хел рипер

Хммм девојка во заблуда или ванаби верник ама незнаеш како....

Дали ке може да ми објасниш што сакаше да кажеш со реченицава предпоставувам е некаков лапсус.....

Иначе имаш многу интересни детали на профилов..
Потпис...Господ ми е знаме...
Аватар...Хел рипер

Хммм девојка во заблуда или ванаби верник ама незнаеш како....
verata bez dela e mrtva, mislam deka toa sakase da kaze doticnata.

verata bez dela e mrtva, mislam deka toa sakase da kaze doticnata.

Ок ви стигна одобрение можете комотно да отворите адвокатска канцеларија... пријател дали ке бидеш љубезен и трпелив да ми одговори оној кој го цитирав можеби и ти го имаш погрешно сватено нека се изјасни па ке дискутираме.....

И не е вистина дека не се знае кој ќе биде спасен...Исус ни кажува, секој што ќе поверува и ќе се крсти ќе биде спасен!

Знаел ли Исус кој ќе биде спасен а кој не? Дали за сите го мислел она - прости им Боже не знаат што прават. Или има такви што точно знаат, т.е. „знаат“ што прават? :) Многу сакам да знам. :)

Знаел ли Исус кој ќе биде спасен а кој не? Дали за сите го мислел она - прости им Боже не знаат што прават. Или има такви што точно знаат, т.е. „знаат“ што прават? :) Многу сакам да знам. :)
Исус нормално дека знаел и знае кој ќе биде спасен...А тоа прости им Боже е уште еден доказ за Неговата Божествена природа, зашто да бидеме реални, кој од нас ќе рече прости им Боже, за некој кој те заковал на крст??? Значи Он како совршен им прости на сите, меѓутоа плодоносна прошка е онаа која самиот грешник ќе ја побара од Бог, односно Бог ни стои на располагање на сите, ни ја нуди Неговата прошка, ова е сликовит пример за тоа, ама наше е дали ќе ја прифатиме, или не! И важи за сите нормално.....а за оние што знаат што прават а не се кајат тоа е кажано, нема прошка ако не ја побараш. Барајте и ќе ви биде дадено. Ти можеш кога некој ќе ти згреши да не му се гневиш, заради тебе и заради Бог, да не му се одмаздуваш, ама реално можеш да му простиш, само кога ќе ти побара прошка.
Исто е и со Бог.:helou:

On ne izbra uste vo majcinata utroba,i dodeka bevme bezboznici on so celata ljubov sakase da ni pokaze deka e ziv i umre za nas i nema nisto poskapoceno od Isus slava mu vo vecni vekovi

• Ми се допаѓа
Reactions: uma

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom