Дали навистина луѓето ја сакаат и ценат искреноста?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Иако знам често пати да наебам ради тоа, признавам само 100% искреност- ништо друго. Башка...

227870_477359115619605_827369040_n.jpg

;)

Многу ја ценам искреноста и покрај тоа шо денес се повеќе преовладува оговарањето,ширењето муабети за некој .....поголем дел од личностите се дволични.лицемерни. едно зборуваат пред тебе,а друго позади тебе. Има личности кои викаат дека се искрени и дека им значи искреноста,а самите тие не се искрени и тогаш кога кажуваат нешто за кое и самите знаат дека е далеку од искрено.

Денес се си ебало мамата, па така и искреноста. Земај си се со резерва, другото и онака се видело.

денес само сме сведоци на ИСКОРИСТУВАЊЕ на искреноста и ништо повеќе........ако се цени и почитува ќе беше друга приказна

Ретко кој е искрен,затоа јас се примам со резерва....
Ако се изгориш на млеко,ќе дуваш на маќеница....:(

`Искрено`, повеќето од луѓето денес сакаат да слушаат лаги, ама само оние кои нив им одговараат :) Така да искреноста одамна го има изгубено вистинското значење според мене.

Искреност ценам највеќе кај луѓето али само кога јас ќе побарам искреност од нив во врска со нешто, не и да ми коментираат работи кои не сакам да ги знам и не ме засега нивното мислење безразлика дали е искрено или не..

Во мал број случаеви се цени, јас бар ја ценам, инсистирам било кој да ми ја каже, па макар и да ме повреди, навреди, шта год.

А дали ја сакаат или ја заслужуваат, мислам дека НЕ, затоа што кога им ја кажувам често знам дека во памет им се врти зборот - кучка (или некој сличен на ова). :pipi:

ako bea site iskreni ke cutashe ovaa dunja ... ama naprotiv se e lagi do lagi iskreni luge tesko nekogas duri i tie so se iskreni mislis te lazat

Во темава сите си се пофалија колку се искрени и директни, а да го прочитавте првиот пост ќе сфатевте дека не е тоа темата.

Јас сум една од тие искрените. Но, не очекувам од другите да бидат искрени кон мене.
Сите луѓе не ја ценат искреноста. На сите луѓе не им значи.
Има одредени личности на кои можеме да им ја даваме и за возврат да добиваме благодарност.
И знаат да го ценат тоа.
Другите...а биле...а не...исто ми е:pipi:

ako bea site iskreni ke cutashe ovaa dunja ... ama naprotiv se e lagi do lagi iskreni luge tesko nekogas duri i tie so se iskreni mislis te lazat
ubavo e kazano, ama ovaa boldiranoto e mnogu bolno, mnogu e tesko koga ke se najdes vo vakva situacija,.od edna strana e osobata koja e navistina iskrena i se otvara pred druga osoba,se doveruva,kazuva iskreno se,a od druga strana pak osobata koja go prima toa e vo dilema,somnez, dali da go prifane toa so i e kazano e iskreno ili da se somneva deka ja lazat.oti okolu nea poveke preovladuvaat osobi koj samo laga do laga kazuvaat.

Која е таа искреност што треба да им ја кажете на луѓето? Кои сте вие да им кажете било што? Најмногу на нерви ми одат луѓе од типот, „абе јас се плескам во фаца“. И што со тоа? Неповикан да дадеш изјава е тешка глупост, овој свет пати од тоа што луѓе си земаат право да бидат искрени за нешто што апсолутно не ги засега. Човек треба да биде искрен во поглед на туѓо однесување, само кога е засегнат. Да коментираш туѓи постапки и карактер, кои апсолутно не те допираат треба да си сериозно оштетена личност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom