Дали на партнерот му "буричкате" во мобилниот телeфон?

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување

Дали на партнерот му буричкате во мобилниот телефон??

• ДА

Гласови: 89 24,5%
  • НЕ

Гласови: 167 46,0%
  • Понекогаш

Гласови: 107 29,5%

• Вкупно гласачи
    363
Nemam poim zosto go pravam toa no si cepkam cat pat da vidam koj mu pisal sms ili na kogo pustil.Neznam zosto no mi e interesno toa a toj pizdi koga ke me vidi so negoviot telefon vo raka i paga cel reperuar od "ubavi epiteti"na moja smetka.I jas pak istoto:pipi:

Burickanjeto vo telefon na partnerot e skoro sekojdnevna rabota. Nekoj go pravi toa od toa sto nema doverba vo partnerot, pa go ispituva da ne faka nekoj krivini "kako da nema drug nacin" :) da go napravi toa. Drugiot nacin e ljubopitnost, onaka cista radoznalost i kolku da se ima vo predvid koj go baral ili koj toj baral, no ne e so losi nameri. No ima i 2 tipa na luge: tie so burickaat i davaat da im se buricka, no tie so sakaat da burickaat, a ne davaat da im se buricka sto ne e kompletno fer toa, NE PRAVI NESO, STO NESAKAS DA TI GO PRAVAT.

Mу буричкаме.:icon_mrgr
Не со намера да најдам нешто што не би сакала,туку некогаш од досада,некогаш од љубопитност,некогаш од навика и не многу,само малку го чепнувам колку да го изнервирам ако ме види и тогаш се оправдувам дека сум гледала слики.Некогаш стварно гледам.:)

Ако се има доверба и поврење во партнерот нема потреба од таа работа.Јас на девојка ми никогаш не сум и претурал по мобилниот или да слушам кога разговара со некој.

Ne e do poverenje ili doverba, toa e ljubopitnost, da vidis cisto informativno so se desavalo so mobilniot na tvojata devojka i bla bla. Ne e neso strasno toa, ali u nekoj slucai e i bolest, ljubomora, da se ima kontrola nad partnerot.

Буричкам понекогаш...но не за да ишпионирам нешто туку онака ако нема шо да правам некоја игра да поиграм или музиче да си пуштам........

Не буричкам. Од едноставна причина : приватност. Иако знам дека би ми дозволил и дека не би му пречело, бидејќи нема што да крие од мене. Додека јас пишувам порака ми смета да ми стојат над глава, па затоа и јас не стојам туку се тргам настрана и го тргам погледот.
Па боже мој, ако веќе се сомневам дека ме изневерува, можам и поинаку да дознаам. Сигурно би дознала побрзо отколку да стигнам до неговиот мобилен.
Буричкање е толку олд скул. :)

Порано му "буричкав" во телефонот, но повеќе не го правам тоа бидејќи му верувам.

Не. Ме интересира ако му стигне порака чива е, али не се грабам за телефонот, чекам он да ми каже. Порано глумев лудило, ама сега не.

Не. Има телефон на тач и искрено ме нервира затоа највеќе.

Не, и не сакам ни мене никој да ми гледа, сметам дека тоа е лична работа, а се друго е доверба

Да, да...онака чат-пат, ама најчесто во негово присуство...исто и тој.
Мислам тоа воопшто не ни е дискутабилно во врската, го праиме онака без некоја посебна причина. Никогаш не сме имале проблеми во врска со тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom