Дали можеби се билда наталитетот на Албанците во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Денес 5 јуни 2013 , бројот на вработени албанци во ДЗС е само 17% , од кои ниеден албанец не раководи со некој сектор , сите се слуги на македонецот и евентуално на некој србин.

Кажете ми колку % албанци имало во ДЗС во 2002, чим успеале да фалсификуваат попис.

Денес 5 јуни 2013 , бројот на вработени албанци во ДЗС е само 17% , од кои ниеден албанец не раководи со некој сектор , сите се слуги на македонецот и евентуално на некој србин.

Кажете ми колку % албанци имало во ДЗС во 2002, чим успеале да фалсификуваат попис.

Пописот го наредуваат вашите другарчиња преку барата и од ЕУ.Колку ќе кажат они дека сте толку ве има.

Пописот го наредуваат вашите другарчиња преку барата и од ЕУ.Колку ќе кажат они дека сте толку ве има.

Сите пописи имаат континуитет , за да биде пописот од 2002 фалсификат, треба да биде и тој од 1994, или пак од 1981 итн

Пописот од 2002 извади 25% албанци , а тој од 1994: 22,4%

Не знам што толку се буните, ај да беа 33% во прашање.

Црвенковски е крив, што ги прими од косово кога беше војната у Србија и им даде македонско државјанство, ни 15 посто не беа пред тоа, сеа се котат ко зајци

Dardania а што е во случајов со пописот во 2012?

2011 беше пописот.

Немало ниеден албанец во раководството во ДЗС. Од кај да знам јас дека резултатите собрани од Хасан , нема да бидат сменети од неговиот колега Драган при собирање на конечните резултати.

При пописот од 2011 кај мене дојде еден албанец и еден македонец , одлична идеја ....
Но сепак, ако во раководството нема албанци , тоа не е попис.

Во Тетово, Гостивар , Чаир, Кичево , Зајас , Осломеј , Струга , Долнени , Куманово , Теарце , Брвеница ... Имало мешани парови попишувачи , македонци-албанци. Од кај би фалсификувле албанците попис ?

Ама од друга страна македонците во општините од Источна Македонија , Вардарска , Југоисточна , пелагонија ... Имаа исто така мешани парови , но со роми , срби , турци ... Одлична прилика за фалсификување на попис , попишување на живи и мртви.

Би требало да има попис во 2014-та , онакој, само присутни граѓани да се попишат, ама не само во Западна да важат тие правила, а во Источна да попишуваат преку Скајп.

ОК те разбирам, меѓутоа прашањето ми беше што ќе кажеш за граѓанскиот попис тоа што вашата страна го одби попишувањето во 2012? Од авион се гледаше и тогаш и сега дека ќе треба да се менуваат дузина закони меѓу кои и цел рамковен договор ако се објавеше вистинската бројка за населението.

ОК те разбирам, меѓутоа прашањето ми беше што ќе кажеш за граѓанскиот попис тоа што вашата страна го одби попишувањето во 2012? Од авион се гледаше и тогаш и сега дека ќе треба да се менуваат дузина закони меѓу кои и цел рамковен договор ако се објавеше вистинската бројка за населението.

Тоа е твое мислење, иначе бројот на албанци не може да биде под 20%.
А при попишување и на иселените албанци (после 1990) нас ќе не има над 600.000

Во најцрното сценарио за албанците , може да ги има 400.000 албанци , преведено во проценти тоа би било 22%.

Рачунаме: 510.000 албанци во 2002та+ природен прираштај од 40.000 албанци за 10 години = 550.000.

Можеш ли ти да ми ја кажеш формулата како се доаѓа до цифрата од 19% албанци , или 17% или 14% ?

Толку ви тежи факултетот, ова најодговорно го тврдам. Толку сте писмени за некој да ви даде одговорна функција. Вчера првиот дипломиран излезе од факултет, на рака да ве преброи човек дипломирани до 2001. Од кога го отворија Тетовски фрчат дипломи на сите страни, затоа во јавна Установа ќе пишувате Информации наопаку.
Прво образовајте се, тоа ви недостига едвај дали 5% имате образовани, а барате раководни функции. И тие што ги трчкаат да копираат страни во Министерства, не ни служат нас него на државата затоа се вика државна администрација. Ако треба ти да ми служиш мене, јас сите до еден закони ќе ти ги укинам и на клоци ќе те исфрлам од Македонија, лично тебе.

Толку ви тежи факултетот, ова најодговорно го тврдам. Толку сте писмени за некој да ви даде одговорна функција. Вчера првиот дипломиран излезе од факултет, на рака да ве преброи човек дипломирани до 2001. Од кога го отворија Тетовски фрчат дипломи на сите страни, затоа во јавна Установа ќе пишувате Информации наопаку.
Прво образовајте се, тоа ви недостига едвај дали 5% имате образовани, а барате раководни функции. И тие што ги трчкаат да копираат страни во Министерства, не ни служат нас него на државата затоа се вика државна администрација. Ако треба ти да ми служиш мене, јас сите до еден закони ќе ти ги укинам и на клоци ќе те исфрлам од Македонија, лично тебе.

Во 2011та магистрираа 165 албанци (15%) , и 8 срби.

Сакаш да кажеш дека србите имаат повише образовани луѓе него албанците ? Пошто во многу институции има повише вработени срби него албанци.

Сакаш да кажеш дека еден македонец со основно вработен во општина Кичево знае повеќе од еден албанец со факултет , немој да ме е*еш те молам.

Оправдувањата од типот: немате образовани луѓе , па затоа не ве вработуваме ... Се заминати во историја.

Нема да има попис се додека во ДЗС не се вработат соодветно албанци , процентуално де.

Ако треба и со основно нека бидат , они мора да бидат во канцеларија , да примат плата и да пазат лако драган ги собира податоците од пописот.

Сакаш да кажеш дека србите имаат повише образовани луѓе него албанците ? Пошто во многу институции има повише вработени срби него албанци.

Сакаш да кажеш дека еден македонец со основно вработен во општина Кичево знае повеќе од еден албанец со факултет , немој да ме е*еш те молам.

Оправдувањата од типот: немате образовани луѓе , па затоа не ве вработуваме ... Се заминати во историја.

Нема да има попис се додека во ДЗС не се вработат соодветно албанци , процентуално де.

Ако треба и со основно нека бидат , они мора да бидат во канцеларија , да примат плата и да пазат лако драган ги собира податоците од пописот.

Ќе има попис и Дритон ќе иде да донесе вода како амал на попишувачите. Ќе трча и прашува дали има уште вода и кафе да донесе. Оти Дритон е писмен онолку колку да разбере да донесе вода.

Додека го топлиш газот во оваа земја секогаш ќе идеш по вода тоа да ти е јасно. И не само сега и после 50 години по вода ќе те праќаат. Оти толку вредиш.

како бе од кози пасење 165 магистрирале се чудам јас или тој вашиот универзитет ко демек многу тежок е

како бе од кози пасење 165 магистрирале се чудам јас или тој вашиот универзитет ко демек многу тежок е
Од тие 165 што магистрирале, половина да ги прашаш азбуката да ја изрецитираат нема да знаат. А на прашања од типот 2+2*2 цела недела главата ќе ја чешаат.

Од тие 165 што магистрирале, половина да ги прашаш азбуката да ја изрецитираат нема да знаат. А на прашања од типот 2+2*2 цела недела главата ќе ја чешаат.

речи им да напишат ИнформацNN

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom