Дали мислите дека некои луѓе се предодредени да бидат заедно?

Верувам дека постојат двајца создадени еден за друг и дека треба да се најдат(а тоа не е лесно).Најнормално на почетокот кога ќе ја запознаеш таа личност не можеш да видиш дали сте софршени еден за друг или не,затоа што се е тогаш убаво и розево.Треба време да поминат заедно да се прифатат еден со друг да си ги осознаат карактерите и маните.

верувам дека луѓето се предодредени, дека постојат двајца создадени еден за друг и судбината си го прави своето се се случува со причина.Ми се случи и мене неможам да се пожалам....се заљубив,и тоа како :):):):)

Да, и на крај се разочарав....

Значи, не верувам во ова.
Можеби, ќе се случи повторно во иднина со некоја друга личност, незнам, но, еднаш ми се случи и се разочарав.

Од толку многу случајности што не спојуваа со една личност .. на крај остана само прашина, и горчина

Ако не се лажам Димца, ти беше скорпија, позната ми е оваа приказна, и од лично искуство :wink: , а да и така ни е пишано на нас, треба да се изгориш ептен ептен,

он топик, Никогаш не се знае ништо , луѓето се толку блиски а толку далечни од себе , чуден е овој свет

Се разбира. Има договорени бракови.
Така си се предодредуваат кој ќе биде со која.
Традиција која за жал, се помалку се практикува.
он топ.
А инаку за тоа дека има некој посебен.
Зошто најчесто тој/таа посебните се некои од ваша близина.
Замисли да е посебниот, според судбина одреден, рудар од Кина.
(бљак, зошто реплицирам на чкарт теми, па уште и со јазикот на морлоците)

Да се заљубите во личност со која дотогаш ништо не ве спојувало... со која немате ништо заедничко... околу која никогаш не сте мечтаеле...

Баш тоа ми се има случено мене...и баш сум среќна поради тоа :wub:

Не постојат предодредени личности.Се е чиста случајност. А тоа што мислиме дека некој е предобар,е така зошто не сме сретнале подобар.
Мое мото, СЕКОЈ може без СЕКОГО и од УБАВО има ПОУБАВО!

se soglasuvam. Zaso seto toa e tocno sam si odlucuvas so koj ke si i kolku ke si.... dali ke go sakas ili ne dali ke se vljubis ili ne... i to4no e toa deka sekogas postoi podobro i poubavo samo sto rabotata e dali ke si dozvolime da go vidime toa.

Да се заљубите во личност со која дотогаш ништо не ве спојувало... со која немате ништо заедничко... околу која никогаш не сте мечтаеле...

И мене ми се има ова десено, и идев со типот година и нешто,и супер ми беше. Искрено, иако не го познавав воопшто на почетокот многу ми беше полесно да се привикнам на тоа дека сум во врска, отколку со луѓе што предходно сум ги познавала.
Иначе он-топик не мислам дека луѓето се предодредени да бидат заедно, се е случајност како што пред мене се изјасниле.

Мислам дека за сите нас постои личност предодредена за нас т.е. што ни одговара.
Ама дури да дојдеме до таа личност излегуваме во пресрет со секакви луѓе што не разочаруваат, но мислам дека тоа ни се случува со цел да дознаеме какви луѓе постојат а нема да дознаеме ако не осетиме на своја кожа.
Не смееме да дозволиме да не скршат тие личности туку треба да живееме за денот кога личноста предодредена за нас ке ни излезе во пресрет.

Не дела верувам во ова, но некако работите многу едноставно и лесно ке ви се сложат во сложувалката... а со личноста не сте се познавале долго време.

Hm predodredeni.....
Ubavo e da veruvam vo vakvo nesto....no ne znam vo realnosta kolku e tocno. Ednostavno covekot so koj mislis deka si predodredena da bides, izleguva deka on ne bil predodred da bide so tebe. Mozebi eden den i stvarno ke najdam.....

Ne... Sekoja osoba moze razlichno da gi zadovoli nashite potrebi na razlichno nivo... i ne veruvam deka postoi samo 1 osoba za nekogo... pa da bide predodredena ili nesho takvo

Предодредени да бидат заедно во смисла запишано на ѕвездите-не! Ама верувам дека двајца можат да бидат многу компатибилни како пар или што би рекле романтичарите-створени еден за друг. Колкава е веројатноста да најдеме таков партнер/партнерка е веќе математичко прашање.:) Инаку вака логички зошто да не. Си се допаѓате меѓусебно, имате слични убедувања за повеќето прашања од политичката и социјалната сфера (:)), запознаени сте со опцијата -комромис (тоа барем денес е лесно, покрај толку јавни анализи на сериозни политички проблеми)...итаканатаму да не должам...Може зошто да не.

Па не баш преодредени.. Појше би рекла.. Заслужуваат и би требало да бидат заедно оние што се исти - а различни.. Неможам да го објаснам ова. Се доживува.

Верувам :) Ја мислам дека го сретнав, ама прерано.... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom