Дали мислите дека некои луѓе се предодредени да бидат заедно?

можеби ...абе светов го врта триста сомнежи...:jaj:

можеби ...абе светов го врта триста сомнежи...:jaj:

))))
така некако му доаѓа ама ако сте ја читале од Пауло Куељо 11 минути таму спомнуваат некој грчки филозоф што велел за луѓето и за машкото и женското./
на почетокот тие биле едно суштество со 4 раце 2 глави 4 нозе никој не можел да му напакости биле многу моќни што дури и боговите станале љубоморни на ниц па рекле да ги раздвоиме/
Зевс со гром ги преполовил и ги измешал сите низ земјата и од тогаш едниот дел секогаш е во потрага по другиот ама идентичниот тој кој му фали.
ПА да и во цела оваа работа има вистина затоа што и научно гледано ние се засакуваме одредени типови на машки со одредени типови на женски ради генот што знам тоа е нешто што тешко може да се објасни едноставно самото машко знае каква девојка му треба ама не го знае тоа како дефиниција туку кога ке ја сретне вистинската му доаѓа се и таа љубов верувам дека слично е и со девојките затоа јас и верувам во љубов на прв поглед мислам дека и таа е најискрена љубов доколку продолжи се разбира ))))

мислам дека лјубов на прв поглед е всушност кога некој/а те шармира која досега тоа го нема достигнато ...тоа е лјубов а можеби и страст

Kaj mene ima edna teorija deka ne postojat slucajnosti se sto se slucuva se slucuva so pricina i deka toa e sudbina.

Да. Го запознав на 16. НИшто посебно. Од тогаш цело време некако сме се движеле во исти кругови, со исти луѓе, на исти места... Работел на моја улица, сум излагала со негови луѓе, и дури кога после години, и години се најдовме и почнавме да разврзуваме муабети сфативме колку сме си биле блиску цело време. И решивме да не се одвоиме веќе. Сега имам прстен на рака и 10 месечен стаж во заедничко живеење. And counting... :love:

Да верувам дека постои сродни души и предодреденост да бидете заедно.Знам многу такви примери.Моите родители се таков пример да учат во средно заедно и да се знаат на едно здраво и после 5 год патеките животни пак да ги спојат и бидат тоа што се денес...Значи ако треба да бидеш со некој за цел живот тоа и ќе се случи, и нема никакви препреки за да се оствари.....
Верувам...

Ste primetile li deka nekoi parovi si licat vo konstitucijata na likot?
Eve u posledno vreme mi se desi da zapoznaam eden par, mislev brat i sestra deka se, koga tie par da bile. I od togas gi analiziram parovive, ima nekoi stvarno si licat hahah, ko polovinki stvarno :-D
Interesno onaka, ne deka ima veze, moze i ima veze, sto znam :-D
Jas mislam imame site polovinka, ne deka treba da lici u fizionomija na nas, ali barem ke bide pravoproporcionalno so ona sto nie go imame da go ponudime :-D
Kolku nudis, tolku dobivas :-D

Ste primetile li deka nekoi parovi si licat vo konstitucijata na likot?
Eve u posledno vreme mi se desi da zapoznaam eden par, mislev brat i sestra deka se, koga tie par da bile. I od togas gi analiziram parovive, ima nekoi stvarno si licat hahah, ko polovinki stvarno :-D
Interesno onaka, ne deka ima veze, moze i ima veze, sto znam :-D
Jas mislam imame site polovinka, ne deka treba da lici u fizionomija na nas, ali barem ke bide pravoproporcionalno so ona sto nie go imame da go ponudime :-D
Kolku nudis, tolku dobivas :-D

И ја тоа го имам приметено за меѓусебните сличности во изглед, да.

онтопик :

У поново време коа гледам како живеат малку повозрасните од мене, само си потврдувам дека животот им се врти околу работата, децата, партнерот, колешките од работа. Дневниот распоред им зависи од оној на парнерот.

Цело време има договори кој-кога-што да направи со домот/децата/парите/времето/роднините/пријателите. Така да, не за џабе се вика "партнер".
Тоа е личноста која ја одбираш у релативно млади години коа мислиш на изгледоебавање, али у принцип е личноста со која треба да го споделиш се` у животот.
Повеќето бракови/врски се базирани на некојаси случајност и после муабетот 'зошто не успеале' ... Па што е тоа што ги држи заедно? Љубовта кон миленичињата?

Сродните парови се обично поврзани со некои специфични кариеристички/хоби/карактерни особини, што ги прави меѓусебно тешко заменливи (со друг) и заборавливи.

Како со пријателствата, си има многу луѓе, ама се зближуваш со оние со кои ти иде муабетот. Нема една сродна душа.

Во животот само неколку (од сите можни) момци/девојки може да ти одговараат по сензибилитет/специфики/особини/животи, али пола и повеќе од нив нема да ти одговааат по други сензибилитет/специфики/особини/животи. И така ...

Сродните личности и не мора да ти бидат баш партнери, но во секој случај ги препознаваш по тоа што сакаш на било кој начин (пријател, дечко, познаник) да ги имаш/задржиш во својата околина. Некои не ги ни сметаш за животни парнери и/или секси (по твој вкус), но ти се многу блиски дури и од прво излегување.

У принцип, колку повеќе си 'свој' (зборуваш и правиш она што ти одговара, наместо да се прилагодуваш) во односот со другиот, толку повеќе сте сродни.

Последно уредено:
Во глобала, не верувам во бајки и љубов без никакви проблеми.
Не ни верувам дека имаш само една вистинска љубов, зашто како што поминува време, така се менуваат и некои од мислењата и ставовите кои ги имаме, а со тоа и тоа што го бараме во партнерот. Значи, можеш да сакаш и 5 пати во животот, и сите тие во тоа време да ти се вистински љубови. Финтата е која од тие ќе успее да премине низ сите предизвици и проблеми што би се нашле на патот, а нормално дека со сите пет нема да успее тоа.
Затоа, јас верувам дека предодредени се оние што покрај љубовта, имаат и скоро исти погледи кон животот, се слични по карактер, но и доволно различни во некои работи, колку да се надополнат и да станат подобри личности заедно. Поцелосни, да прават една добра целина двајцата.
А бидејќи љубовта не паѓа од небо, и тие тинејџерските пеперутки немаат врска со љубов, на нејзе треба да се работи доста. Се сака со разум, а не со хормони.

Така што, ништо не е предодредено ако не работиш на случајот да биде такво.

Да верувам. Оние што не прекинуваат да се трудат и да работат на односот се предодредени да бидат заедно.
И ја мислам така :love:.Ми се има случено ДА.И мило ми е ради тоаа:X3:.СЕ запознавме на работното место,одевме некоја година и еве денес си се дружиме ,добар е со мене.Најдобри пријатели сме.Искрено и двајцата работиме на тоа иако имаме доста пре4ки.:).Го поминуваме времето колку што е можно повеке заедно ама под услов да не си здосадиме :oops:.

Апсолутно да. Но ете, глуп јас, ширам познанства, пробувам со многу девојки, сум кршел срца, ми се го кршеле, а уствари јас сум веќе предодреден за некоја веќе.
Јеј детерминизам. Fun. Признавам, боље од да ме продадат како девица за поугледна фамилија, уште полошо aко е за 3 кози и 17 алтани.
Вака е барем романтично. Се чувствувам како секој ден да ми е Валентин.

Ти таму.. во блиска иднина, чекај ме, идам! Предодредени сме, ако ми смрдат многу нозете, tough luck.

Мислам дека има нешто такво - налик судбина. Не викам дека се случува само со вистинската, или само еднаш, знам дека може да се случи повеќе пати и тоа за нијанса секој пат е различен од минатиот. Моментот кога се јавува нешто во мене кога ќе сретнам некоја девојка, тоа е таа искра која ме пали секое сабалје и ме носи низ денот, искра која се разгорува у моментот кога само ке ја видам, кога ке помислам на неа. Ми се случувало и така да се поврзам со девојки со кои знам дека врска би била пропаст, знам дека не е за мене, со некои на кои не сум ни помислил, но не зависи од мене. Колку и да помине време, како и да заврши последната реченица разменета со девојката, искрата била и ке остане. Со други девојки сум мислел дека имам нешто, убаво ми било, ама сум сфатил дека таа искра не може да се има со секоја...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom