Ste primetile li deka nekoi parovi si licat vo konstitucijata na likot?
Eve u posledno vreme mi se desi da zapoznaam eden par, mislev brat i sestra deka se, koga tie par da bile. I od togas gi analiziram parovive, ima nekoi stvarno si licat hahah, ko polovinki stvarno :-D
Interesno onaka, ne deka ima veze, moze i ima veze, sto znam :-D
Jas mislam imame site polovinka, ne deka treba da lici u fizionomija na nas, ali barem ke bide pravoproporcionalno so ona sto nie go imame da go ponudime :-D
Kolku nudis, tolku dobivas :-D
И ја тоа го имам приметено за меѓусебните сличности во изглед, да.
онтопик :
У поново време коа гледам како живеат малку повозрасните од мене, само си потврдувам дека животот им се врти околу работата, децата, партнерот, колешките од работа. Дневниот распоред им зависи од оној на парнерот.
Цело време има договори кој-кога-што да направи со домот/децата/парите/времето/роднините/пријателите. Така да, не за џабе се вика "партнер".
Тоа е личноста која ја одбираш у релативно млади години коа мислиш на изгледоебавање, али у принцип е личноста со која треба да го споделиш се` у животот.
Повеќето бракови/врски се базирани на некојаси случајност и после муабетот 'зошто не успеале' ... Па што е тоа што ги држи заедно? Љубовта кон миленичињата?
Сродните парови се обично поврзани со некои специфични кариеристички/хоби/карактерни особини, што ги прави меѓусебно тешко заменливи (со друг) и заборавливи.
Како со пријателствата, си има многу луѓе, ама се зближуваш со оние со кои ти иде муабетот. Нема
една сродна душа.
Во животот само неколку (од сите можни) момци/девојки може да ти одговараат по сензибилитет/специфики/особини/животи, али пола и повеќе од нив нема да ти одговааат по други сензибилитет/специфики/особини/животи. И така ...
Сродните личности и не мора да ти бидат баш партнери, но во секој случај ги препознаваш по тоа што сакаш на било кој начин (пријател, дечко, познаник) да ги имаш/задржиш во својата околина. Некои не ги ни сметаш за животни парнери и/или секси (по твој вкус), но ти се многу блиски дури и од прво излегување.
У принцип, колку повеќе си 'свој' (зборуваш и правиш она што ти одговара, наместо да се прилагодуваш) во односот со другиот, толку повеќе сте сродни.